Kipgratin met kruidig stokbrood
Hoofdgerechten

Kipgratin met kruidig stokbrood

Deze heerlijke ovenschotel met kip, spek en prei is perfect voor een doordeweekse avond. Geen aardappelen, maar wel een knapperige laag stokbrood die voor extra crunch zorgt. Het gerecht is eenvoudig te maken, smaakvol en biedt een gezellige twist op de klassieke ovenschotel. Comfortfood op z’n best!

Recept voor 2 personen

Ingrdiënten:

  • 300 gr kipfilet
  • 50 gr kruidenboter
  • 100 gr spekreepjes
  • 300 gr gesneden prei
  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • 250 ml melk
  • 1 stokbrood
  • 100 gr geraspte kaas

Werkwijze:

  • Snij de kipfilet in stukjes
  • Bak de kippenblokjes en spekreepjes met kruidenboter
  • Doe de kip en het spek in een ovenschaal
  • Bak de prei ringen in dezelfde pan
  • Meng de prei onder de kip en spek
  • Smelt de boter en voeg de bloem toe
  • Laat dit even drogen op het vuur
  • Haal de pot even van het vuur en voeg de melk toe
  • Laat dit even zachtjes koken
  • Kruid met peper, zout en nootmuskaat
  • Schenk de saus over het kip-mengsel
  • Snij het stokbrood in plakjes van 2 cm
  • Besmeer het stokbrood met de kruidenboter
  • Dek de ovenschaal af met het stokbrood (kruidenboter naar boven)
  • Strooi er geraspte kaas bovenop
  • Verwarm de oven tot 200 graden
  • Zet de ovenschotel in het midden van de oven gedurende 20 minuten

Oppassen met zout, het spek maakt dit gerecht al zout genoeg

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *