Hoofdgerechten

Kipgratin met kruidig stokbrood

Een heerlijke ovenschotel met kip, spek en prei. Geen aardappelen, maar wel krokant stokbrood bovenop. 

Recept voor 2 personen

Ingrdiënten:

  • 300 gr kipfilet
  • 50 gr kruidenboter
  • 100 gr spekreepjes,  (Herta)
  • 300 gr gesneden prei
  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • 250 ml melk
  • 1 stokbrood
  • 100 gr geraspte kaas

Werkwijze:

  • Snij de kipfilet in stukjes
  • Bak de kipenblokjes en spekreepjes met kruidenboter
  • Doe de kip en het spek in een ovenschaal
  • Bak de prei ringen in dezelfde pan
  • Meng de prei onder de kip en spek
  • Smelt de boter en voeg de bloem toe
  • Laat dit even drogen op het vuur
  • Haal de pot even van het vuur en voeg de melk toe
  • Laat dit even zachtjes koken
  • Kruid met peper, zout en nootmuskaat
  • Schenk de saus over het kip-mengsel
  • Snij het stokbrood in plakjes van 2 cm
  • Besmeer het stokbrood met de kruidenboter
  • Dek de ovenschaal af met het stokbrood (kruidenboter naar boven)
  • Strooi er geraspte kaas bovenop
  • Verwarm de oven tot 200 graden
  • Zet de ovenschotel in het midden van de oven gedurende 20 minuten

Oppassen met zout, het spek maakt dit gerecht al zout genoeg

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *