Deze vla koop je niet bij de bakker. Hier is een eenvoudig recept voor een overheerlijke bananevlaai.
Voor dit recept heb je een speciale bakvorm nodig (zie foto onderaan)
Voor de cake:
- 3 eieren
- 150gr suiker
- 150 gr bloem
- 110 gr boter, op kamertemperatuur
- 1 pakje vanillesuiker
- 5 dl melk
- 1 vanillestok, overlangs doorgesneden
- 75 gr kristalsuiker
- 1 scharrelei
- 3 eidooiers
- 35 gr maisena
Afwerking:
- 2dl room
- 3 boudoir koekjes
- 3 grote bananen
- 1 el bloemsuiker
Werkwijze:
Cake:
- Meng de ingrediënten voor de cake tot 1 massa
- Smeer de bakvorm in met boter en strooi er een beetje bloem in
- Bak de cake 20 minuten op 180 graden
- Leg hem onderste boven,(in die holte komt de pudding)
Pudding;
- Als de cake klaar is kan je aan de pudding beginnen, zo is hij tegen dat de pudding klaar is al een beetje afgekoeld
- Kook de melk met de vanillestok
- Klop het ei, eigeel en de suiker licht en romig
- Klop op het laatste moment de maisene eronder
- Giet de helft van de melk op de geklopte massa en meng
- Giet alles terug samen
- Zet het geheel op het vuur en warm op tot het kookpunt
- Als hij goed is van dikte haal hem van het vuur en giet hem op de cake
- Verdeel de pudding en strooi er een beetje bloemsuiker over, zo komt er gaan velletje op
Afwerking: Als de pudding afgekoeld is
- Snij de bananen in plakjes en beleg de pudding ermee
- Klop de slagroom op en voeg op het einde 1 el bloemsuiker toe
- Smeer de slagroom over de banaan
- Maal de boudoir koekjes in een plastic zakje met een deegrol
- Stooi hiervan een beetje over de slagroom
Bewaar de vla op een koude plek of in de koelkast.
Deze vlaai is het lekkerste na enkele uren, en is zelfs da dag nadien nog even lekker of zelf lekkerder
Bakvorm