Verwen jezelf met een zelfgemaakte traktatie: bananenvlaai. Dit recept biedt een eenvoudige manier om een verrukkelijke bananenvlaai te maken, die je niet bij de bakker kunt vinden.
Ingrediënten:
Voor de cake:
- 3 eieren
- 150gr suiker
- 150 gr bloem
- 110 gr boter, op kamertemperatuur
- 1 pakje vanillesuiker
Voor de pudding:
- 5 dl melk
- 1 vanillestok, overlangs doorgesneden
- 75 gr kristalsuiker
- 1 scharrelei
- 3 eidooiers
- 35 gr maizena
Afwerking:
- 2dl room
- 3 boudoir koekjes
- 3 grote bananen
- 1 el bloemsuiker
Werkwijze:
Cake:
- Meng de ingrediënten voor de cake tot 1 massa
- Smeer de bakvorm in met boter en strooi er een beetje bloem in
- Bak de cake 20 minuten op 180 graden
- Leg hem onderste boven,(in die holte komt de pudding)
Pudding;
- Als de cake klaar is kan je aan de pudding beginnen, zo is hij tegen dat de pudding klaar is al een beetje afgekoeld
- Kook de melk met de vanillestok
- Klop het ei, eigeel en de suiker licht en romig
- Klop op het laatste moment de maizene eronder
- Giet de helft van de melk op de geklopte massa en meng
- Giet alles terug samen
- Zet het geheel op het vuur en warm op tot het kookpunt
- Als hij goed is van dikte haal hem van het vuur en giet hem op de cake
- Verdeel de pudding en strooi er een beetje bloemsuiker over, zo komt er gaan velletje op
Afwerking: Als de pudding afgekoeld is
- Snij de bananen in plakjes en beleg de pudding ermee
- Klop de slagroom op en voeg op het einde 1 el bloemsuiker toe
- Smeer de slagroom over de banaan
- Maal de boudoir koekjes in een plastic zakje met een deegrol
- Strooi hiervan een beetje over de slagroom
- Bewaar de vla op een koude plek of in de koelkast.
- Deze vlaai is het lekkerste na enkele uren, en is zelfs da dag nadien nog even lekker of zelf lekkerder