De lekkerste spareribs - Dutch oven - Le Creuset
Hoofdgerechten, Recepten

De lekkerste spareribs – Dutch oven – Le Creuset

De lekkerste spareribs,

Ik ben een ontzettende liefhebber van spareribs. Het vlees moet mals en sappig zijn. Ze moeten goed gekruid of gemarineerd zijn, maar je moet het vlees nog wel blijven proeven. Soms proef je enkele nog maar de marinade. Daarnaast moeten ze zo gaar zijn dat je ze met mes en vork kan eten. Geen makkelijke voorwaarden voor de lekkerste spareribs.

Ik heb ze al op verschillende manieren proberen klaar te maken. Ingepakt in zilverfolie op de barbecue, voorgekookt bakken op de barbecue, in de oven op verschillende temperaturen, enz …. . Laatst probeerde ik ze klaar te maken in mijn gietijzeren stoofpot van Le Creuset. Zo worden de ribbetjes gegaard in hun eigen vocht en behouden ze hun smaak. Verder voegde ik er verschillende smaakmakers en barbecue saus aan toe. Dit zorgt ervoor dat ze op het einde van hun kooktijd mooi gekarameliseerd zijn.

Ribbetjes in de Dutch oven,

Officieel is een Dutch Oven een gietijzeren pan, meestal met pootjes. Het deksel is voorzien van een opstaande rand zodat er kolen op gelegd kunnen worden. Daarmee maak je dus buiten op het vuur je eigen oven. Maar dit is natuurlijk niet zo voor de hand liggend.

De lekkerste spare ribs - Dutch oven - Le Creuset

Ribbetjes in de Dutch oven is een veelvoorkomend recept. In dit recept gebruik ik mijn stoofpot van Le Creuset als dutch oven. Ik maak geen vuur buiten, maar gebruik de oven.

Nodig:

  • 3 á 4 spareribs
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • barbecue saus
  • tijm, laurier, rozemarijn
  • look
  • 1 dl runderbouillon

Doen:

  1. Verdeel de spareribs in de kookpot, opgerold
  2. Steek tussen de ribbetjes plakjes ui en paprika
  3. Voeg smaakmakers zoals tijm, laurier, rozemarijn en look toe
  4. Bevochtig met 1 dl bouillon
  5. Overgiet de ribs met barbecuesaus
  6. Plaats het deksel op de kookpot
  7. Zet deze gedurende 2 uur in een voorverwarmde oven van 170 graden
  8. Bevochtig de ribbetjes met het kookvocht na ongeveer 1 uur
  9. Haal het laatste kwartier het deksel van de kookpot
  10. Bevochtig de spareribs opnieuw en laat ze nog 15 minuten zonder deksel verder bakken

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.

 

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Ria en Luc zegt:

    Poepsimpel en heel lekker en niet te zoet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *