GinTonic Foodpairing, Recepten

Skully Oriental Citrus Gin – Schartong & Salade van papaja en venkel

Print Friendly, PDF & Email

Gin Tonic: Skully Oriental Citrus Gin – Premium tonic – Zeste limoen, 3 jeneverbessen, citroengras
Foodpairing: Rolletje van schartong en citroengras – Salade van papaja en venkel

Skully Gin wordt op de traditionele manier gedistilleerd in het zuiden van Nederland. Hier worden uitsluitend verse en natuurlijke ingrediënten voor gebruikt. Door het gebruik van yuzu fruit gecombineerd met traditionele botanicals smaakt deze gin zowel verfrissend als zacht kruidig. Deze Oriental Citrus versie brengt de geurige exotische smaken tot in je glas.

skully 3Foodpairing: Voor deze pairing raadpleegde ik de website foodpairing.com. Ik ging opzoek naar pairings met yuzu. Hierdoor kwam ik bij ingediënten zoals papaja, venkel, schartong, sesam en koriander. Een heerlijke combinatie van oriëntaalse smaken met een stukje vis uit onze Noordzee. De Skully Tangerine Twist Gin gebruikte ik in een heerlijke “Gin Cake

Skully foodpairing

Nodig voor 8 personen:

Salade van papaja en venkel

  • 1 groene papaja
  • 1 venkel
  • verse koriander
  • 1 el olijfolie
  • 1 el sesamzaad, geroosterd
  • zeste van 1/4 limoen
  • tijm
  • 1 el gin

Rolletje van schartong en citroengras

  • 2 schartong, gefileerd
  • 4 citroengras

Afwerking

  • 1 el sesamzaad, geroosterd
  • enkele blaadjes koriander

Skully 1

Doen:

  1. Maak een dressing van de olijfolie, gin, enkele takjes tijm, sesamzaad en zeste van limoen
  2. Snij de venkel en papaja in fijne reepjes
  3. Meng hier de dressing onder en breng op smaak met peper en zout
  4. Snij het citroengras doormidden
  5. Kruid de filets van schartong langs beide kanten met peper en zout
  6. Rol hier telkens 1 filet van schartong rond (rol met de velkant naar binnen)
  7. Zet de tongrolletjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie
  8. Bak deze gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden
  9. Serveer de tongrolletjes met salade van papaja en venkel, werk af met blaadjes koriander en geroosterd sesamzaad

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *