Appelvlaai - Het familie recept
Recepten, Zoetigheden

Appelvlaai – Het familie recept

Dit familierecept is voor ons een dierbaar aandenken aan ons moeke, die altijd met liefde kookte en bakte. Naast haar bekende kip met witloof en kruidenkaas, was haar appelvlaai een favoriet in onze familie. Ze bakte het vaak, en het smaakte altijd net zo heerlijk als de keren daarvoor. Het bracht ons steevast samen rond de tafel. Met dit recept houden we die mooie herinneringen levend, een stukje van haar dat we blijven koesteren. 

Ingrediënten:

  • 380 gr boem
  • 170 gr suiker
  • 170 gr boter, op kamer temperatuur
  • 2 eieren
  • 6 appels, Geschild, in plakjes gesneden (+- 1,5kg)
  • kaneel
  • Taartvorm (28cm)

Werkwijze:

  • Meng de bloem met de suiker en boter
  • Meng hieronder ook de 2 eieren
  • Maak van het deeg 2 bolletjes pak in in plastic folie
  • Leg het deeg een uur in de koelkast zodat je het straks beter kan uitrollen
  • Bebloem het deeg langs beide kanten, zo blijft hij niet aan de tafel of deegrol kleven
  • Rol de deeg uit
  • Leg 1 uitgerolde deeg in de taartvorm
  • Meng een snuifje kaneel onder de schijfjes appel
  • Vul de taartvorm met de appelschijfjes
  • Bedek de appels het ander uitgerolde deeg
  • Bak dit 35 á 45 minuten op 180 graden
  • Serveer lauw warm met slagroom en/of een bolletje vanille-ijs

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *