Zoetigheden

Appelvaai

Print Friendly, PDF & Email

Deze appelvlaai is ook bekend in onze familie. Ons moeke bakte ze regelmatig en dat smaakt altijd

Ingrediënten:

  • 400 gr boem
  • 180 gr suiker
  • 180 gr boter, op kamer temperatuur
  • 2 eieren
  • 5 appels, Geschild, in plakjes gesneden
  • kaneel

 

Werkwijze:

  • Meng de bloem met de suiker en boter
  • Meng hieronder ook de 2 eieren
  • Maak van het deeg 2 bolletjes pak in in plastic folie
  • Leg het deeg even in de koelkast zodat je het straks beter kan uitrollen
  • Bebloem het deeg langs beide kanten, zo blijft hij niet aan de tafel of deegrol kleven
  • Rol de deeg uit
  • Leg 1 uitgerolde deeg in de vlavorm
  • Meng een snuifje kaneel onder te appeltjes
  • Vul de vlavorm met de appelschijfjes
  • Bedek de appels het ander uitgerolde deeg
  • Bak dit +- 35 minuten op 180 graden

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *