Dit heerlijke stoofpotje stond vroeger regelmatig op zondag bij ons op tafel en is een echt familierecept. Het is enorm gemakkelijk klaar te maken en perfect voor de familietafel, vooral met krokante kroketjes erbij. Mijn moeder bereidde dit stoofpotje altijd, waardoor het gerecht een speciale plaats in ons hart heeft. Nu maak ik het in mijn nieuwe campagnard pan van Le Creuset, wat de traditie voortzet. Met de nieuwe kleur ‘Thyme’ breng je de frisse, groene elegantie van vers geplukte kruiden rechtstreeks naar je tafel.
Ingrediënten – voor 3 personen
- 1 braadkip
- 6 á 8 stronken witloof
- 2 x 150 g kruidenkaas | Look-Fijne kruiden
- kippenkruiden
- boter
- maizena
- verse kruiden (bieslook, peterselie, basilicum, dragon) naar eigen smaak
Een recept nodig voor 4 personen? Voeg dan 1 extra kipfilet toe
Werkwijze:
- Versnijd de braadkip, of vraag dit aan je poelier
- Kruid de stukken kip goed met kippenkruiden
- Bak deze kort en krokant aan in de campagnard pan, deze moeten nog niet gaar zijn
- Haal ze terug uit de pan, zet even apart
- Verwijder het bittere einde van het witloof en snij de rest grof
- Bak het witloof goed aan in dezelfde pan tot het mooi begint te keuren, hoeft nog niet gaar te zijn
- Voeg de stukken kip terug toe
- Voeg de kruidenkaas toe, plaats een deksel op de pot en zet dit op een klein vuur
- Laat dit 60 minuten zachtjes sudderen tot de kruidenkaas helemaal gesmolten is en de kip gaar is
Roer af en toe kort om - Bind de saus indien nodig met een beetje maizena
- Snij de verse tuinkruiden fijn en voeg deze toe. Roer kort om
- Serveer met kroketjes
- Smakelijk!
Advertentie – Dit recept behoort tot een samenwerking tussen Kris Kookt & Le Creuset
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.
Heerlijk en eenvoudig gerechtje! Bedankt Kris!
Waw, super makkelijk en toch heel smaakvol!