Super snelle jamtaart met aardbeien
Recepten, Zoetigheden

Super snelle jamtaart met aardbeienconfituur

Print Friendly, PDF & Email

Jamtaart

Crostata alla marmellata, oftewel jamtaart. Toegegeven de Italiaanse benaming van deze zoete hap klinkt een stuk aantrekkelijkste. Voor dit super snelle recept gebruiken we kant-en-klaar kruimeldeeg. Binnen het uur kun je deze jamtaart op tafel hebben staan. Prima last minute te doen dus!

Luxe jamtaart

Voor dit recept gebruikte ik de aardbeienconfituur van “Bonne Maman” Meer Fruit Minder Suiker. Hieraan voegde ik nog een beetje vers fruit toe. Fijngesneden seizoensfruit meng ik onder de confituur. De aardbeien snijden we in dunne plakjes en verdelen we bovenop de taart. Dit zorgt voor een beetje extra textuur in de taart. 

Nodig

  • 1 dunne bakvorm / 30 cm
  • 2 rollen kant-en-klaar kruimeldeeg
  • 1 pot confituur (370g)
  • 100 g seizoensfruit (bv rabarber, pruimen, kersen, …)
  • 250 g verse aardbeien
  • 1 eigeel
  • 2 el suiker

Doen

  • Leg 1 rol kruimeldeeg in de vorm
  • Snij het seizoensfruit in fijne blokjes
  • Meng de blokjes fruit onder de confituur
  • Smeer de confituur op de bodem van de jamtaart
  • Snij de aardbeien in plakjes
  • Verdeel de aardbeien over de confituur
  • Snij de helft van de 2e kruimeldeeg in repen
  • Leg deze repen kruisgewijs over de confituur
  • Klop het eigeel los
  • Borstel de randen en repen kruimeldeeg in met eigeel
  • Strooi hier een beetje suiker over
  • Bak de jamtaart gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *