Romige soep met garnalen
Deze romige soep is geïnspireerd op chowder, een soep uit de Verenigde Staten. Chowder bestaat in vele soorten en maten maar het is altijd een stevige soep, meestal gemaakt met room of melk. Eén van de bekendste chowders is clam chowder uit New England, met kokkels (clams). Wij geven de soep een eigen twist met kokosmelk en garnalen.
Ik kwam dit recept tegen op de Recipe Matchmaker van HelloFresh. Met het invoeren van één ingrediënt naar keuze en eventuele wensen vind je hier recepten naar je eigen humeur van de dag.
Het recept kreeg wel een beetje een andere invulling door de ingrediënten die nog in de koelkast lagen. Daarvoor is zo een maaltijdsoep de perfecte koelkast opruimer.
Nodig voor 2 personen
- 1 sjalot
- 400 g vastkokende aardappelen
- 1 tl paprikapoeder
- 1 laurierblad
- 3 tomaten
- 1 blik mais (285 g)
- 1/2 rode paprika
- 1 hand vol champignons
- verse koriander
- 24 scampi
- 250 ml Kokosmelk
- 1 groentebouillonblokje
- Snipper de sjalot. (Schil) de aardappelen en snijd in kleine blokjes van 2 cm, kuis de paddenstoelen, snij de paprika in blokjes
- Verhit een klontje roomboter in een soeppan, stoof hierin de sjalot aan
- Voeg het paprikapoeder en het laurierblad toe en bak nog 1/2 minuut
- Voeg de aardappelen, paddenstoelen en paprika blokjes toe aan de pan, voeg 1/2 liter water toe
- Kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar
- Snijd de tomaat in grove stukken, was de mais
- Kuis de scampi, bak deze kort aan, kruid met peper en zout
- Voeg de maiskorrels, het bouillonblokje, de tomaat en de kokosmelk toe aan de pan met aardappel en kook 2 minuten mee.
- Voeg de scampi inclusief het bakvet toe en verhit nog 1/2 minuut.
- Verdeel de soep over de borden en garneer met de verse koriander
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.