Bloemkoolsteak met yoghurt, ras el hanout en granaatappel
Allerlei, Recepten, Voorgerechten

Bloemkoolsteak met yoghurt, ras el hanout en granaatappel

Bloemkoolsteak

Omdat het vorige recept met bloemkoolsteak zo goed in de smaak viel, maakten we nog een tweede recept. Deze keer gingen we aan de slag met Griekse yoghurt, ras el hanout, koriander, geroosterde amandelen en granaatappel. Alweer een heerlijke combinatie die voor blije gezichten zorgde aan tafel.

Het vorige recept van bloemkoolsteak met fluweelzachte crème van bloemkool, licht zure, beetje pittige chimichurri en geroosterde hazelnoten vind je hier

Nodig:

  • 1 bloemkool
  • 1 plantje verse koriander
  • ras el hanout
  • 1 granaatappel
  • 1 limoen
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • amandelen

Doen:

  • Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd 4 mooie schijven van +-1,5 dik uit het midden van elke bloemkool. (hou de fijne bladeren bij om mee te roosteren)
  • Snij de rest van de bloemkool in roosjes om zo op te snoepen
  • Hak de amandelen grof, rooster deze in een pan zonder vetstof. Zet even apart
  • Smelt een blokje boter in een ruime pan
  • Bak de bloemkoolplakken aan beide zijdes mooi bruin
  • Leg de bloemkoolplakken en fijne bladeren van de bloemkool op een bakplaat met bakpapier. Kruid met peper en zout
  • Gaar de bloemkool gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Meng de Griekse yoghurt met 1 el fijngesneden koriander en rasp van limoen. Kruid met peper en zout
  • Leg de geroosterde bloemkool op de borden
  • Schep er in het midden een lepel yoghurt op
  • Strooi er een beetje ras en hanout kruiden over
  • Verdeel er de amandelen en granaatappelpitten over
  • Werk af met enkele blaadjes verse koriander

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *