Kwartel met salade van broccoli en bloemkool
Hoofdgerechten, Recepten

Kwartel met salade van broccoli en bloemkool

Print Friendly, PDF & Email

In de oven gebakken kwartel

Als je graag gevogelte eet, dan moet je zeker een keer kwartel proberen. De meeste mensen eten dit waarschijnlijk alleen in restaurants en zouden niet zo snel zelf een kwartel klaarmaken. Toch is dit helemaal niet moeilijk om zelf te bereiden. Je zet er zeker iets bijzonders mee op tafel. Het vlees van de kwartel heeft een zachte smaak. Wij combineren dit met een frisse salade van broccoli en bloemkool met granaatappel, rozijnen en pompoenpitten.

Nodig voor 2 personen

  • 4 kwartels
  • 200 g bulgur
  • 1 broccoli
  • 1 kleine bloemkool (400 g)
  • 1 rode ui
  • 1 granaatappel
  • 150 g rozijnen
  • 1 el zonnebloempitten
  • 1 el pompoenpitten
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • peper en zout
  • olijfolie
  • boter
  • kippenkruiden
  • tijm

Doen

  • Bak de kwartels goudbruin in een braadpan met de olijfolie en een klontje boter. Kruid met kippenkruiden, peper en tijm.
  • Leg de kwartels in een ovenschaal. Bak deze gedurende 14 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  • Kook ondertussen de bulgur gaar zoals op de verpakking staat
  • Breng nadien de bulgur op smaak met een scheut olijfolie, peper en zout
  • Snij voor de salade de broccoli en bloemkool in roosjes (hapklare stukken)
  • Doe deze in een ruime mengkom samen met de fijngesneden ui, pitjes van granaatappel, rozijnen, geroosterde pitten en yoghurt
  • Roer alles goed onder elkaar
  • Kruid de salade met peper en zout
  • Serveer de gebraden kwartel met bulgur en frisse salade van broccoli en bloemkool
Kwartel met salade van broccoli en bloemkool

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *