Hoofdgerechten, Recepten

Belgische fishcake met tartaarsaus en een salade van venkel, witloof en radijsjes

Word Belgetariër !!, Geef jij ook voorrang aan Belgische producten op je bord? Fishcakes of viskoekjes zijn dan wel afkomstig uit Engeland, maar voor dit recept maken we gebruik van vis uit onze Noordzee en Belgische aardappelen. Hierbij heerlijke tartaarsaus en een knapperige salade van venkel, witloof en radijsjes.

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

Fishcake

  • 400 g  gefileerde zeetong of schelvis
  • 300 g aardapelen
  • 1 bussel lente ui
  • 2 eieren
  • panko
  • peper, zout & nootmuskaat
  • klontje boter

Tartaarsaus:

  • mayonaise
  • kappertjes
  • mosterd
  • sjalot
  • peterselie & bieslook

Knapperige salade:

  • 1 venkel
  • 2 stonken witloof
  • 1 bussel radijsjes

Doen:

  1. Schil en was de aardappelen, kook deze gaar in gezouten water
  2. Snij onderussen de vis in blokjes
  3. Giet de aardappelen af, voeg 1 ei en een klontje boter toe
  4. Roer goed en breng de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat
  5. Voeg de stukjes vis en fijgesneden lente-ui toe en meng deze goed onder de puree
  6. Plaats het deksel op de pot en laat 10 minuten rusten
  7. Maak met behulp van plastic folie een dikke rol van deze puree en laat deze enkele uren volledig afkoelen en hard worden in de koelkast

Tartaarsaus:

  1. Snij de sjalot fijn en meng deze met alle ingrediënten
  2. Laat op smaak komen in de koelkast

Knapperige salade:

  1. Snij op het laatste moment alle groenten in plakjes of reepje en meng deze

Afwerking:

  1. Klop het ei los in één schaaltje
  2. Doe de panko in een ander schaaltje
  3. Snij plakken van de vispuree, haal ze eerst door het losgeklopt en en daarna door de panko
  4. Bak de viskoekjes mooi goudbruin in een pan met een klontje boter
  5. Serveer de viskoekjes met de knapperige salade en verse tartaar

Meer Belgetarische recept ideeën vind je hier.

Bord: Serax – Pascale Naessens

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *