Sweet and salty pocorn,
Sweet & salty of gezouten karamel is altijd een top combinatie. Tegenwoordig komt je deze smaak niet alleen tegen in chocolade, maar ook in popcorn, ijsjes, koffie en milkshakes. Er bestaat zelfs een wetenschappelijke verklaring voor de populariteit van de smaakcombinatie van zoet en zout. Dit zou te maken hebben met het fenomeen:’hedonic escalation’. Ons brein blijft bij elke hap die een combinatie van de drie (zoet, zout en vet) bevat naar een meer vragen. Een grote portie van deze Sweet and salty pocorn maken is dus zeker aan te raden.
Guilty pleasure in ons brein
Heerlijk toch zo een filmavondje thuis met vers gemaakte krokante sweet and salty popcorn. Ik zeg je één ding, de popcorn van uit de cinema zalen ga je na deze variant niet meer willen. Daarnaast gebruikte ik deze popcorn ook om mijn panna cotta taart van mais af te werken. Het recept van deze taart deel ik binnenkort op de blog.
Nodig:
- 120 g mais (om te poffen)
- 2 el olie
- 40 g boter
- 75 g suiker
- 90 ml room
Doen:
- Warm de oven op tot 160 graden
- Doe de olie en mais in een ruime kookpot met deksel
- Zet de pot op het vuur
- Kijk niet onder het deksel, maar laat de maïs poffen tot het stil wordt
- Maak ondertussen de karamel
- Doe de suiker in een pannetje en voeg 2 el water toe. Zet de pan op een hoog vuur.
- Zodra het water verdampt is, zal de gesmolten suiker kleuren.
- Wanneer je een goudbruine karamel krijgt, voeg je de boter toe
- Zet het vuur zachter en voeg 1 tl grof zeezout en de room toe
- Roer voorzichtig tot je een egale karamelsaus hebt
- Giet de karamelsaus over de gepofte mais
- Meng tot alle korrels onder de saus zitten
- Verspreid nu de popcorn over je met bakpapier bekleedde bakplaat
- Bak deze gedurende 10 minuten
- Laat afkoelen & geniet
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.