Aubergine – Yoghurt – Granaatappel
We roosteren de aubergine in de oven en serveren deze met yoghurt die we op smaak brengen met schil van sinaasappel. Verder werken we het gerecht af met granaatappel en geroosterde hazelnoten. Een enorm lekker gerecht dat echt iedereen op tafel kan toveren.
Geroosterde aubergine – Yoghurt – Granaatappel – Hazelnoot
Nodig voor 4 personen:
- 2 aubergine
- 200 ml yoghurt
- 1 sinaasappel
- 1 el citroensap
- olijfolie
- 1 granaatappel
- 100 g hazelnoten
Doen:
- Snij de aubergine doormidden, maak hier kruisgewijs inkervingen in
- Leg de aubergine helften in een ovenschotel
- Overgiet de aubergine met een flinke scheut olijfolie, kruid met peper en zout
- Bak de aubergine gedurende 35 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden
- Breng ondertussen de yoghurt op smaak met 1 el citroensap, 2 el olijfolie, rasp van sinaasappel, peper en zout
- Hak de hazelnoten grof en rooster deze in een pan zonder vetstof, zet even apart
- Haal de pitten uit de granaatappel, bewaar deze in de koelkast tot de afwerking
- Haal de aubergine uit de oven en laat enkele minuten afkoelen
- Serveer de lauwe aubergine met yoghurt en werk het bord af met hazelnoten en granaatappel