GinTonic Foodpairing, Recepten

Baldwin’s gin – Aubergine – Yoghurt – Granaatappel

Baldwin’s gin – Erasmus Bond Dry Tonic – Granaatappel

Geïnspireerd door de lotgevallen van de Vlaamse Graaf Boudewijn IX (1172-1205), die de eerste Keizer werd van het Latijns Keizerrijk van Constantinopel, creëerde meester-distillleerder Filip Braeckman het unieke recept voor Baldwin’s Premium Distilled Gin. Hiervoor gebruikt hij enkel de puurste graanalcohol, het befaamde Oudenaards brouwwater, en zijn persoonlijke en unieke infusie van 14 botanicals waaronder 3 Vlaamse kruiden: kamille, vlierbloesem en engelwortel.

De neus opent fris en krokant met de prominente pittigheid van jeneverbes, ondersteund door koriander en zoethout. Verder worden groene kruiden, kamille gevolgd door de zurige frisheid van citrus. De smaak is aangenaam droog, hier zorgen de sinaasappel marmelade en kruidigheid voor mooie harmonieuze smaken. De afdronk zelf is warm, met een lange en elegante droogheid en een uitgebalanceerde zweem van steranijs op de achtergrond.

baldwin-1

Geroosterde aubergine – Yoghurt – Granaatappel – Hazelnoot

Bij deze unieke Belgische gin serveren we een eenvoudig en misschien bombastisch gerecht dat net zoals de gin boordevol smaken zit. We roosteren de aubergine in de oven en serveren deze met yoghurt die we op smaak brengen met schil van sinaasappel. Verder werken we het gerecht af met granaatappel en geroosterde hazelnoten. Een enorm lekker gerecht dat echt iedereen op tafel kan toveren.

Nodig voor 4 personen:

  • 2 aubergine
  • 200 ml yoghurt
  • 1 sinaasappel
  • 1 el citroensap
  • olijfolie
  • 1 granaatappel
  • 100 g hazelnoten

Doen:

  • Snij de aubergine doormidden, maak hier kruisgewijs inkervingen in
  • Leg de aubergine helften in een ovenschotel
  • Overgiet de aubergine met een flinke scheut olijfolie, kruid met peper en zout
  • Bak de aubergine gedurende 35 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden
  • Breng ondertussen de yoghurt op smaak met 1 el citroensap, 2 el olijfolie, rasp van sinaasappel, peper en zout
  • Hak de hazelnoten grof en rooster deze in een pan zonder vetstof, zet even apart
  • Haal de pitten uit de granaatappel, bewaar deze in de koelkast tot de afwerking
  • Haal de aubergine uit de oven en laat enkele minuten afkoelen
  • Serveer de lauwe aubergine met yoghurt en werk het bord af met hazelnoten en granaatappel

baldwins-gin-visual

Richtprijs fles Baldwin’s Gin van 0,5 l: € 39.95. Te koop bij cavisten en op ginroom.be

 

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *