Blog, Events

Getaway in the woods – Wild Weekend – Carrefour

Print Friendly, PDF & Email

Het wildseizoen,

Eind Augustus, terwijl het nog volop zomer was kreeg ik een uitnodiging als volgt: “Binnenkort wordt het jachtseizoen geopend, is de herfst terug in het land en Carrefour helpt je graag bij het voorbereiden van jouw ideaal wildmenu!” In September gingen we nog 2 weken op vakantie in Italië. Maar als we dan tegen 20 September terug in België kwamen, was de herfst er inderdaad erg snel.

9

Traditioneel wordt de periode vanaf 15 oktober tot 31 december het “wildseizoen” genoemd, om die reden dat in deze periode de jacht op de meeste bejaagbare wildsoorten is toegestaan. Via Carrefour kreeg ik de kans om op de meest ludieke plaats voor de eerste keer dit seizoen kennis te maken met wild tijdens deze 24u in de Ardennen. Met een gin tasting, paddenstoelenpluk en kookworkshop op de planning was ik alvast graag van de partij.

#LetsGoWild in de Ardennen

4

Op een Vrijdag middag trok ik naar hotel Quartier Latin in Marche-en-Famenne. Na een korte kennismaking met de rest van de groep werd het ijs al snel gebroken met een gin tasting. Baptiste van Outryve, woordvoeder van Carrefour en mede oprichter van de The Bruges Gin Society stelde 5 gins voor waaronder hun eigen Black Swan gin. Samen met de Junipero gin was deze Brugse gin alvast mijn favoriet.

1

Na een korte nacht en een stevig ontbijt trokken we richting Waharday. Hier was het de bedoeling om wilde, eetbare paddenstoelen te plukken. De weersomstandigheden voor champignons waren de dagen voordien niet zo goed. We genoten dus vooral van een heerlijk ochtendwandeling en de prachtige herfst kleuren in de Ardennen. Hier en daar kwamen we al dan niet een eetbare paddenstoel tegen.

7

Waar kan je beter kennis maken met wild, als boven in een jachthut.

12

Na de verkwikkende ochtendwandeling reden we verder richting Baraque de Fraiture. Op deze derde hoogste top van de Belgische Ardennen werd een jachthut omgetoverd tot een gezellige chalet. De tafel was gedekt, het houtvuur brandde, maar koken moesten we zelf doen.

13

Alle ingrediënten waren aanwezig voor een heerlijk 4 gangen “Wild” menu. Verdeeld in 4 groepen gingen we aan de slag, maar first things first. Eerst een glaasje cava en de rollen verdelen. Verstandig koos ik, samen met Bart om de amuse klaar te maken: Cappuccino van pompoen met gebakken spekjes. Nadien konden we volop genieten van de andere gerechten.

1

Hierna volgende een salade van witloof en appel met chips van gerookte eendenborst en een toast met bospaddestoelen. Hier werd trouwens een ontzettend lekkere witte wijn bij geschonken, Alma Cersius 2015

14

Het hoofdgerecht bestond uit drie delen. Hertenkalf met rodewijnsaus – Hinde met veenbessencrème – Patrijsfilet met citrusvruchten. Hierbij werd knolselderpuree, in wijn gepocheerde peer en gestoofd witloof geserveerd. Een stevig bordje “Wild”. Het is trouwens het eerste jaar dat Carrefour filet van patrijs verkoopt. Eveneens een topproduct!

15

Ook het dessert bestond uit drie delen. Crème brûlée met bosbessen – Chocolade brownie met Piment d’Espelettetartaar van ananas met limoncello.

16

Bedankt Carrefour Belgium & Walkie Talkie PR voor de uitnodiging en de verwezenlijking van dit top “Wild ” weekend

wl800hp600q85_carrefour_wild_weekend_champignons_23

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *