In de oven gebakken avocado met ei en Ganda Ham
Allerlei, Ontbijt, Recepten

In de oven gebakken avocado met ei en rauwe ham

Print Friendly, PDF & Email

Gebakken avocado,

Avocado is overheerlijk. Dankzij zijn heerlijk volle en romige smaak kan je hem werkelijk met alles combineren. In een salade, smoothie of als pastasaus, de mogelijkheden zijn enorm. Deze keer ga ik voor in de oven gebakken avocado met ei, rauwe ham en Parmezaanse kaas.

Serveer deze gezonde avocado als ontbijt of bij een brunch. Het is helemaal niet zo moeilijk om te maken, ziet er leuk uit en het is verrassend lekker.

In de oven gebakken avocado met ei en Ganda Ham

Avocado

Avocado’s hebben een gemengde reputatie. Enerzijds krijgen ze de naam van superfoods, anderzijds van caloriebom. Beide zijn eigenlijk waar. Avocado’s bevatten relatief veel calorieën en vet. Maar het gaat hier om onverzadigde vetten en vezels die zorgen voor een verzadigd gevoel. Hierdoor zal je minder snel terug honger heb.

Recept

  • 2 avocado’s
  • 4 eieren
  • 1 plakje rauwe Ham
  • Parmezaanse kaas
  • peper

 

Doen:

  1. Warm de oven op tot 180 graden
  2. Snij de avocado’s doormidden
  3. Verwijder de pit
  4. Hol de avocado een beetje uit zodat het ei erin kan
  5. Vorm met zilverfolie een nestje zodat de halve avocado stevig staat
  6. Doe in elke halve avocado 1 ei
  7. Snij de rauwe ham in reepjes en verdeel deze over de avocado’s
  8. Rasp er een klein beetje Parmezaanse kaas over
  9. Bak de gevulde avocado’s gedurende 14 á 16 minuten in de oven
  10. Serveer met een beetje peper van de molen

In de oven gebakken avocado met ei en Ganda Ham

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.

Avocado pit,

Zelfs de pit van avocado is enorm gezond. Ik gebruikte deze eens in een smoothie. Maar daarnaast kan je deze pit ook planten en je eigen avocado boom kweken. Of er ook werkelijk avocado’s gaan aan groeien blijft afwachten natuurlijk. Je kan de pit laten kiemen door deze met behulp en enkele tandenstokers in een glas water te hangen. Daar had ik geen geduld voor. Ik plantte mijn avocado pitten in een pot en enkele maanden later kwamen er drie scheuten boven. Één winter later waren alle drie deze scheuten bevroren. Ik moest dus weer opnieuw beginnen, deze winter zet ik de avocado planten binnen.

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *