Laphroaig Select - Ananas - Gember - Anijs
Dranken & Cocktails, Recepten

Laphroaig Select – Ananas – Gember – Anijs

Print Friendly, PDF & Email

Laphroaig is een Schotse whiskydistilleerderij die bekend staat om zijn rokerige en turfachtige single malt whisky. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1815, heeft Laphroaig een reputatie opgebouwd als producent van karakteristieke en krachtige whisky’s die geliefd zijn bij whiskyfanaten over de hele wereld.

‘Select’ is de meest toegankelijke whisky uit het Laphroaig gamma. Een mix van single malts, met de hand geselecteerd uit vijf verschillende vaten, waardoor een zachte Scotch ontstaat met een uitgebalanceerde en complexe smaak. Met zijn kenmerkende rokerige en turfachtige smaakprofiel, gecombineerd met subtiele zoetheid, biedt Laphroaig Select een unieke en meeslepende whiskyervaring. Een heerlijke whisky om gebruiken in deze drie uitdagende cocktails.


Laphroaig Select – Ananas

De combinatie van Laphroaig Select met ananas creëert een verrassende en smaakvolle mix. De rokerige tonen van de whisky vermengen zich perfect met de zoete en sappige smaak van ananas. We maken hier zelfs 2 versies van. Eentje geshaked met eiwit, een andere puur met ijs. Benieuwd welke van de 2 jullie favoriet is.

  • 60 ml Laphroaig Select
  • 25 ml citroensap
  • 30 ml ananassap
  • 15 ml suikersiroop
  • 3 druppels peychaud’s bitters
  • ijsblokjes
  • schijfje citroen en verse salie voor de afwerking
  • Doe alle ingedieënten in een mixglas
  • Roer de cocktail koud
  • Schenk/strain de cocktail in een old fashioned glas
  • Werk af met een schijfje citroen en verse salie

Variant:

  • Shake deze ingrediënten met 1 eiwit
  • Serveer in een cocktailcoupe
  • Werk af met een schijfje gedroogde limoen
  • Geniet!

Penicillin: Laphroaig Select – Gember

Penicillin is één van mijn favoriete cocktails. Deze smaakvolle mix combineert de rokerige Laphroaig Select met gember en citroensap, wat resulteert in een perfect gebalanceerde en verrukkelijke cocktailervaring. Proef de magie van de Penicillin.

  • 45 ml Laphroaig Select
  • 10 ml Laphroaig 10 years Single Malt
  • 15 ml gemberlikeur
  • 10 ml suikersiroop
  • 20 ml citroensap
  • ijsblokjes
  • gekonfijte gember voor de afwerking
  • Meng alle ingrediënten in het glas.
  • Vul het glas met de ijsblokjes, roer goed door en werk af met gekonfijte gember

Sazerac: Laphroaig Select – Anijs

De Sazerac-cocktail is een klassieker die teruggaat tot de 19e eeuw. Met zijn rijke geschiedenis en complexe smaken is deze cocktail een favoriet onder whiskyliefhebbers. Ontdek de charme van de Sazerac-cocktail en geniet van de unieke combinatie met een vleugje anijs.

  • 35 ml Laphroaig Select
  • 35 ml Courvoisier VS Cognac
  • 10 ml suikersiroop
  • 3 dash Peychaud bitters
  • 1 dash Angostura bitters
  • 10 ml pastis of ricard
  • gecrushed ijs
  • zeste van citroen
  • Vul het cocktailglas met gecushed ijs en 10 ml pastis
  • Roer krachtig, zodat het glas ijskoud wordt en er een laagje absint aan de binnenkant van het glas zit.
  • Doe de whisky, cognac, suikersiroop, de Peychaud & Angostura bitters in het mixglas. Voeg de ijsblokjes toe en roer een tiental seconden
  • Verwijder het ijs en de absint uit het cocktailglas en strain de cocktail in het ijskoude absintgecoate glas
  • Snijd een citroenzeste met behulp van een dunschiller boven het glas, knijp in de zeste en spray de etherische olie over de cocktail, wrijf langs de rand van het glas en doe de zeste in de cocktail

#ADV – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & Alcobrands


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *