Stoofpotje van lamsvlees met gele paprika en aubergine
Hoofdgerechten, Recepten

Stoofpotje van lamsvlees met gele paprika en aubergine

Print Friendly, PDF & Email

Stoofpotje van lamsvlees,

Stoofpotjes, het klinkt misschien niet zo feestelijk. Maar wie wil er nu tijdens de feestdagen een hele avond in de keuken staan. Hiervoor zijn stoofpotjes de ideale oplossing. Je kan er ongelooflijk veel smaak in stoppen en het werk kan je bijna allemaal op voorhand doen.

De combinatie van lamsvlees, aubergine, paddenstoelen en gele paprika komt louter en alleen maar van de inspiratie ter plaatse in de supermarkt. Naar eigen smaak kan je hier mee variëren, maar weet dat deze combinatie alvast heel smaakvol is.

Stoofpotje van lamsvlees met gele paprika en aubergine

Nodig voor 4 personen:

  • 500 g lamsvlees (lamsbout)
  • 1 aubergine
  • 400 g gemengde paddenstoelen
  • 1 ui
  • 2 gele paprika’s
  • 400 ml bouillon (lams of wild)
  • 1 kruidentuiltje (bouquet garni)
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml room
  • 1 glas rode wijn

Doen:

  • Snij het lamsvlees in blokjes van 3 cm
  • Snij de ui in halve ringen en alle groenten in stukjes van 2 cm
  • Neem een ruime stoofpan, smelt hierin een klontje boter
  • Bak in verschillende keren de blokjes lamsvlees bruin, haal ze telkens terug uit de pan
  • Stoof na het vlees de ui-ringen en fijngesneden look aan
  • Giet de rode wijn erbij, laat deze voor de helft inkoken
  • Voeg het vlees terug toe aan de stoofpan
  • Voeg bouillon toe, vul aan met een beetje water tot dat het vlees onder staat
  • Leg de bouquet garni er bovenop, breng het stoofpotje aan de kook
  • Plaats een deksel op de stoofpot, laat gedurende 45 minuten zachtjes pruttelen
  • Stoof ondertussen alle groenten aan, kruid deze met peper en zout
  • Voeg de room toe, bind de saus van het stoofpotje met maizena
  • Voeg de aangestoofde groenten toe en breng het stoofpotje op smaak met peper en zout
  • Laat nog 30 minuten zachtjes pruttelen onder deksel
  • Serveer het stoofpotje naar eigen wens met kroketten of aardappelen uit de oven

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *