Met dit hapje verras je iedereen, het ziet er prachtig uit, en smaakt ongelooflijk. Het klinkt moeilijker dan het eigenlijk is. De combinatie van de zoute ham met de koude zoete granité smaakt verrukkelijk
Ingrediënten:
- 100 gr feta
- 1/4 watermeloen
- 50 gr rucola
- 4 sneetje parmaham of prosciutto
- 2 el pijnboonpitten
- 1 blaadje munt
- versgemalen peper
Werkwijze:
- Verwijder de schil en de meeste pitten van de watermeloen
- Mix of plet de watermeloen fijn met 1 blaadje munt
- Doe het mengsel in een potje met deksel en zet het in de diepvries
- Schep dit om met een vork zodra de randen bevriezen
- Herhaal dit ongeveer elk half uur tot het mengsel op sneeuw lijkt
- Rooster de pijnboompitten in een pan zonder boter tot ze mooi bruin zien en strooi er een beetje zout over
- Snij de rucola grof en doe een beetje onder in de glaasjes
- Snij de ham in fijne reepjes en verdeel dit over de 4 glaasjes
- Brokkel een beetje feta over de hamreepjes
- Kruid dit met een beetje versgemalen peper
- Strooi daar enkele pijnboompitten over
- Net voor het serveren werk je af met een lepeltje granité
Recept met dank aan: Njam magazine
Zo eenvoudig, maar gewoon subliem.