Heerlijk verse kokosrotsjes of rochekes, krokant van buiten en smeuïg van binnen
Recept voor 20 á 30 koekjes
Ingrediënten:
- 160 gr eiwit
- 160 gr suiker
- 200 gr kokosrasp
- 1 el bloem
- 1/2 vanillestok
Werkwijze:
- Doe het eiwit en de suiker in een kookpot
- Zet dit op een zacht vuurtje en blijf roeren tot de suiker volledig is opgelost, +- 60 graden, laat dit zeker niet koken
- Haal dit nu van het vuur
- Schraap de vanille uit de vanillestok en voeg dit toe aan het eiwit
- Voeg ook de kokosrasp en de bloem toe
- Meng alles tot een mooi egaal deeg
- Verwarm de oven op tot 180 graden
- Je kan de rotjes maken met een lepel, of je kan het beslag in een spuitzak doen en kleine torentjes spuiten
- Maak torentjes van 3 á 4 cm diameter
- Bak de rotsjes 10 minuten in de oven van 180 graden