Speculoos of speculaas, ik ga me er niet over uit spreken. Hier is alvast het recept om ze vers te bakken. Heerlijk toch zo van die vers gebakken koekjes.
Recept voor 20 koekjes
Ingrediënten:
- 60 gr boter (kamertemperatuur)
- 100 gr kandijsuiker
- 200 gr bloem
- 20 gr water
- 20 gr melk
- snuifje bicarbonaat
- snuifje bakpoeder
- 2 gr speculaaskruiden
- snuifje kaneel
- beetje zout
Afwerking:
- enkele gemengde noten
- 1 eigeel
Werkwijze:
- Meng de boter met de suiker tot je een egale massa krijgt
- Meng de rest van de ingrediënten eronder
- Maak een rol van het deeg +- 5 cm dik en wikkel deze in plasticfolie
- laat minstens 2 uur tot 1 nacht rusten in de koelkast
- Haal het deeg uit de folie en snijd in plakjes van 0.5cm dikte
- Leg de koekjes op een bakpapier
- Verwarm de oven op tot 175 graden
- Klop het eigeel lost met een beetje water
- Smeer de helft van de speculaas koekjes in met eigeel
- Hak de gemengde noten fijn
- Stooi een beetje fijngehakte noten over de koekjes met eigeel
- Bak de koekjes 12 tot 15 minuten in een oven van 175 graden