De bekende Diplomate pudding, Waar hij zijn naam vandaan haalt weet niemand. Maar dat hij overheerlijk is, dat weten er al heel veel.
Ingrediënten:
- 0,5 liter melk
- 1 pakje vanillesuiker
- 2 eidooiers
- 100 gr suiker
- 25 gr maizena
- 25 gr bloem
- 1 klein blikje ananas
- 200 ml room
- 1/2 doos boudoire koekjes
- scheut rum
- 15 gr bloemsuiker
Werkwijze:
DAG 1
- Breng 0,4 l melk aan de kook
- Meng de resterende melk (100ml) met maizena, bloem, suiker, vanillesuiker en eidooiers
- Giet de kokende melk bij de eier-massa
- Doe alles terug in de kookpot en breng aan de kook
- Als het kookt nog 2 minuten zachtjes laten pruttelen
- Laat de pudding afkoelen
DAG 2
- Mix de koude pudding tot een gladde massa
- Klop de slagroom stijf met bloemsuiker
- Meng de room onder de pudding
- Voeg de rum, boudoir koekjes en stukjes ananas toe
- Doe dit alles in schalen en laat enkele uren in de ijskast staan