Uncategorized

Diplomate pudding

De bekende Diplomate pudding, Waar hij zijn naam vandaan haalt weet niemand. Maar dat hij overheerlijk is, dat weten er al heel veel.

Ingrediënten:

  • 0,5 liter melk
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 2 eidooiers
  • 100 gr suiker
  • 25 gr maizena
  • 25 gr bloem
  • 1 klein blikje ananas
  • 200 ml room
  • 1/2 doos boudoire koekjes
  • scheut rum
  • 15 gr bloemsuiker

Werkwijze:

DAG 1

  • Breng 0,4 l melk aan de kook
  • Meng de resterende melk (100ml) met maizena, bloem, suiker, vanillesuiker en eidooiers
  • Giet de kokende melk bij de eier-massa
  • Doe alles terug in de kookpot en breng aan de kook
  • Als het kookt nog 2 minuten zachtjes laten pruttelen
  • Laat de pudding afkoelen

DAG 2

  • Mix de koude pudding tot een gladde massa
  • Klop de slagroom stijf met bloemsuiker
  • Meng de room onder de pudding
  • Voeg de rum, boudoir koekjes en stukjes ananas toe
  • Doe dit alles in schalen en laat enkele uren in de ijskast staan

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *