A Ginjinha - Lissabon - Het recept
Dranken & Cocktails, Recepten

A Ginjinha – Lissabon – Het ultieme recept

Print Friendly, PDF & Email

A Ginjinha

Begin 2019 genoten we van een heerlijk ontspannen citytrip naar Lissabon. Hier maakten we voor de eerste keer kennis met A Ginjinha. Her en der vind je in de stad miniscule barretjes waar ze maar één drankje verkopen: A Ginjinha. Deze minibarretjes zijn vaak maar 2 vierkante meter groot. Bestellen doe je binnen, drinken doe je buiten. Je hebt er enkel de keuze met (com) of zonder (sem) kers.

Ginjinha is een kersenlikeur gemaakt van de ietwat zure ginja-kers – in België bekend als ‘kriek -, te vermengen met alcohol en suiker. Wij gingen thuis op zoek naar het recept om deze zo goed als mogelijk na te maken. Krieken vind je bij ons in de winkel niet zo gemakkelijk. Daarom gingen we op zoek naar zure kersen. 

Hoewel in Lissabon de pit nog in de krieken zit, verwijderen wij deze vooraf. Dit om zoveel mogelijk smaak te halen uit de kersen. 

Nodig:

  • 250 g ontpitte kersen
  • 90 ml rode wijn
  • 120 g suiker
  • 2 kruidnagels
  • 1/2 kaneelstok
  • 170 ml brandewijn
  • zeste van 1/2 citreon
  • 50 ml alcohol 94%

Doen:

  • Breng de rode wijn en suiker aan de kook
  • Roer tot de suiker is opgelost, laat deze volledig afkoelen
  • Doe de kersen in een glazen bokaal
  • Prik de kruidnagels op de zeste van citroen
  • Voeg de gekookte rode wijn, kaneelstok, zeste met kruidnagel, brandewijn en pure alcohol toe
  • Verwijder na 12 dagen de kaneelstok en kruidnagels
  • Laat de rest nog minstens 20 dagen rusten
  • Proef en geniet!

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *