Kip cacciatore met champignons, spekjes en olijven
Recepten

Kip cacciatore met champignons, spekjes en olijven

Kip cacciatore

Kip cacciatore is een heerlijke Italiaanse stoofschotel met kip. Cacciare betekent jagen in het Italiaans. Kip op jagerswijze dus, maar dan op z’n Italiaans. Wat daarbij verder nog in de pan gaat kan enorm verschillen en daarom wordt kip cacciatore op enorm veel verschillende manieren gemaakt. In onze versie voegen we champignons, spekjes, olijven en kappertjes toe. Serveer dit stoofpotje naar eigen smaak met pasta, gnocchi of brood.

Nodig voor 2 personen

  • 2 á 3 kippendijen
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1 sjalot
  • 200 g champignons
  • 400 ml passata
  • 1/2 rode peper
  • 1 takje tijm
  • verse oregano
  • 15 zwarte olijven
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el kappertjes
  • kippenkruiden

Doen

  • Neem een ruime ovenbestendige stoofpot
  • Kruid de kippendijen met kippenkruiden
  • Bak de kippendijen bruin in de stoofpot (deze moeten nog niet gaar zijn)
  • Haal deze nadien terug uit de stoofpot
  • Snij de sjalot en rode peper in reepjes, de champignons in 4, plet de look
  • Stoof nu de sjalot, rode peper, champignons, look en spekblokjes aan in dezelfde kookpot
  • Voeg na enkele minuten de passata toe
  • Breng het geheel aan de kook
  • Snij de verse tijm en oregano fijn, voeg deze toe aan de stoofpot
  • Snij de olijven doormidden, voeg deze samen met de kappertjes toe aan de stoofpot
  • Voeg alsook de kippendijen terug toe
  • Proef de saus, kruid eventueel met peper
  • Zet het geheel gedurende 1 uur in een oven van 160 graden
  • Serveer naar eigen smaak met pasta, gnocchi of brood.

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *