Barbecue, gamba’s & chorizo. Dat klinkt toch alsof je een stukje vakantie naar je eigen tuin haalt. Dit recept is echt enorm makkelijk. We maken een heerlijk boter met chorizo en look. Leggen de gepelde langoustine in een vuurvaste braadpan en bakken deze met de boter op de barbecue. Daarbij een stukje ciabatta om te deppen en het feest is helemaal compleet.
Nodig voor 2 personen – Ingrediënten van Lidl
- 14 gamba’s (langoustinas)
- 100 g boter, kamertemperatuur
- 25 g chorizo
- 1 klein teentje knoflook
- 1 ciabatta
- verse tijm
- verse oregano
Doen
- Snij de tijm en oregano fijn
- Snij de chorizo in fijne blokjes
- Pel de look, plet deze fijn
- Meng de look, fijngesneden kruiden & chorizo onder de boter
- Kruid de boter met peper en zout
- Maak een rolletje van de boter, laat deze opstijven in de koelkast
- Pel en kuis de gamba’s (laat de kop eraan)
- Leg de gepelde langoustine in een vuurvaste braadpan
- Verdeel er plakjes boter over
- Zet de braadpan op de barbecue, sluit het deksel
- Laat dit ongeveer 8 á 10 minuten bakken
- Serveer de gebakken gamba’s met stukjes ciabatta
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.