Geen klassieke konijn met pruimen, maar een heerlijke stoofpot van konijn in mosterdsaus. Hier kies je zelf of je alleen met de billen werkt of met een heel konijn. Konijn zelf is licht verteerbaar, gezond en heel lekker.
Recept voor 4 personen
Ingrediënten:
- 1 konijn (versneden) of 4 konijnenbouten
- 3 el graanmosterd
- 1 teentje knoflook
- 2.5dl room
- 3 sjalotten
- 3 dl witte wijn
- tijm/laurier
- peper en zout
- 1 groentenbouillon blokje
- boter
Werkwijze:
- Pel de sjalotten en de look en snij ze fijn
- Verwarm de oven op tot 180 graden
- Kruid het konijn met peper en zout
- Smelt een klontje boter in een ruime stoofpot en bak de stukken konijn hierin tot ze mooi bruin zien
- Haal de stukken konijn terug uit de stoofpot
- Giet het braadvet weg en smelt een nieuw klontje boter
- Stoof de sjalotten en de knoflook aan
- Voeg na enkele minuten de graanmosterd toe
- Blus de pot met witte wijn en voeg ook enkele takjes tijm, een blaadje laurier en een blokje groentenbouillon toe
- Laat de saus even koken
- Leg de stukken konijn terug in de stoofpot en voeg een beetje water toe tot dat het konijn onder staat
- Breng dit terug aan de kook en zet de stoofpot met deksel nu 40 minuten in de oven
- Tot deze stap kan je het konijn makkelijk de dag voordien klaarmaken
- Haal de pot uit de oven en schep de stukken konijn er voorzichtig uit
- Zet de kookpot terug op het vuur en kook de saus in tot de gewenste hoeveelheid
- Voeg de room toe en eventueel nog een beetje mosterd
- Breng de saus goed op smaak met peper en zout
- Voeg de stukken konijn terug toe en serveer naar eigen smaak met groenten, aardappel kroketten of brood