Konijnenpeper met zilveruitjes en spek
Hoofdgerechten, Recepten

Konijn in mosterdsaus

Geen klassieke konijn met pruimen, maar een heerlijke stoofpot van konijn in mosterdsaus. Hier kies je zelf of je alleen met de billen werkt of met een heel konijn. Konijn zelf is licht verteerbaar, gezond en heel lekker.

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 konijn (versneden) of 4 konijnenbouten
  • 3 el graanmosterd
  • 1 teentje knoflook
  • 2.5dl room
  • 3 sjalotten
  • 3 dl witte wijn
  • tijm/laurier
  • peper en zout
  • 1 groentenbouillon blokje
  • boter

Werkwijze:

  1. Pel de sjalotten en de look en snij ze fijn
  2. Verwarm de oven op tot 180 graden
  3. Kruid het konijn met peper en zout
  4. Smelt een klontje boter in een ruime stoofpot en bak de stukken konijn hierin tot ze mooi bruin zien
  5. Haal de stukken konijn terug uit de stoofpot
  6. Giet het braadvet weg en smelt een nieuw klontje boter
  7. Stoof de sjalotten en de knoflook aan
  8. Voeg na enkele minuten de graanmosterd toe
  9. Blus de pot met witte wijn en voeg ook enkele takjes tijm, een blaadje laurier en een blokje groentenbouillon toe
  10. Laat de saus even koken
  11. Leg de stukken konijn terug in de stoofpot en voeg een beetje water toe tot dat het konijn onder staat
  12. Breng dit terug aan de kook en zet de stoofpot met deksel nu 40 minuten in de oven
  13. Tot deze stap kan je het konijn makkelijk de dag voordien klaarmaken
  14. Haal de pot uit de oven en schep de stukken konijn er voorzichtig uit
  15. Zet de kookpot terug op het vuur en kook de saus in tot de gewenste hoeveelheid
  16. Voeg de room toe en  eventueel nog een beetje mosterd
  17. Breng de saus goed op smaak met peper en zout
  18. Voeg de stukken konijn terug toe en serveer naar eigen smaak met groenten, aardappel kroketten of brood

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *