Suikerwafel. Krokant van buiten, zacht van binnen
Recepten, Zoetigheden

Suikerwafel. Krokant van buiten, zacht van binnen

Print Friendly, PDF & Email

De geur van vers gebakken suikerwafels. Dat is toch iets wat iedereen kent. Het is zo een geur waar je instant honger van krijgt. Wanneer je door een stad loopt, kom je deze geur wel vaker tegen. Maar met dit recept kan je deze heerlijke lekkernij ook zelf bakken. Heerlijk lauw warme wafels met stukjes parelsuiker. Krokant van buiten en zacht van binnen.

Nodig voor 14 wafeltjes

  • 120 g boter, kamertemperatuur
  • 20 g suiker
  • 1 ei
  • 250 g bloem
  • snuifje bicarbonaat
  • 75 g melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 12 g droge gist
  • 125 g parelsuiker
  • snuifje zout

Doen

  • Verwarm de melk op tot ze lauw is. Los hier de droge gist in op, roer met een garde tot de gist volledig opgelost is.
  • Doe de bloem, zout, vanillesuiker, gewone suiker en bicarbonaat in de kom van de keukenmachine
  • Plaats de deeghaak in de machine en laat ze voorzichtig alle droge ingrediënten mengen
  • Voeg al knedend de malse boter beetje bij beetje bij de bloem
  • Giet er vervolgens de melk met opgeloste gist bij
  • Voeg als laatst het ei toe
  • Kneed tot een elastisch deeg.
  • Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat 40 minuten rijzen op een warme plaats
  • Meng de parelsuiker onder het deeg
  • Maak bolletjes deeg van 50 g.
  • Leg de bolletjes deeg op de bakplaat en dek af met een schone keukenhanddoek
  • Laat dit deeg nog eens 20 minuten rijzen
  • Verwarm het wafelijzer
  • Bak de wafels tot ze goudbruin zijn
  • Lauw / warm vind ik ze het lekkerst. Maar koud zijn ze zeker en vast ook nog heerlijk

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *