Iedereen begint stilletjes aan na te denken over wat er met de feestdagen op tafel komt. Dan hebben we het niet over de kerstversiering, maar over wat er op het bord komt. Hopelijk kunnen wij jullie met deze elf recepten inspireren. Om je enkele tips en ideeën te geven maken we hier een overzicht met makkelijke en feestelijke recepten. Nog meer inspiratie nodig? Bekijk zeker eens mijn eindejaarsmenu’s van voorbije jaren 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 en 2021.
Smash cocktail: Genever – Mandarijn – Basilicum
Aperitief wraps
We maakten dit jaar geen nieuwe reeks aperitiefwraps. Maar aan de bezoekcijfers van de blog zien we dat deze recepten enorm populair zijn. Daarom zetten we de recepten van de vorige jaren er hier nog even bij. Volgend jaar maken we een nieuwe reeks, beloofd!
- Jamón Serrano & tapenade van halfgedroogde tomaten
- Kip met roomkaas en
- Pesto en garnaal & artisjok
- Gerookte eend met dadels en sinaasappel
- Carpaccio met dragonmayonaise
- Ham & koolsla
- Bresaola, roomkaas en rucola
- Tonijn en perzik
- brie en pesto van paddenstoelen
⇒ Mijn aller eerste aperitief wraps: ⇐
- Carpaccio, rucola en Parmezaanse kaas,
- Vitello tonnato
Gefrituurde hele garnalen – Het makkelijkste hapje
Tartaar van zalm – Crème edamame
Tataki van kalfsvlees met radijs & komkommer
Millefeuille met kalfstartaar en salsa verde
Hertenkalf met oesterzwam en winterse groenten
Panna cotta van geitenkaas met nectarine
Panna cotta van witte chocolade met mango, framboos en granité
Tiramisu met sinaasappel en chocolade
Bowmore 12 x Chocolade – Studentenhaver
115 recepten / blogpost later wens ik jullie opnieuw enorm fijne en warme feestdagen toe. Genieten is het hoofdingrediënten voor deze dagen. We zijn ongelofelijk trots en blij dat we dit jaar meer dan 250 000 bezoekers kregen over onze virtuele vloer. Het is ontzettend leuk dat we zoveel lezers kunnen inspireren met onze recepten.
Fijne feestdagen en al het beste voor 2023. Bedankt voor het vertrouwen in Kris Kookt. Hopelijk kunnen we jullie de komende jaren blijven inspireren met heerlijke recepten, restaurant tips en culinair nieuws.
Kris & Sofie