Genever Smash: Mandarijn - Basilicum - Fryns Premium Geneve - Fryns Spice 0%
Dranken & Cocktails, Recepten

Smash cocktail: Genever – Mandarijn – Basilicum

We werden uitgedaagd door distilleerderij Fryns om een cocktail / mocktail te creëren die zowel met de Fryns Premium Belgian Genever als met hun alcoholvrije aperitief “Fryns Spice 0%” kon gemaakt worden. Hiervoor gingen we aan de slag met één van onze favoriete cocktails, de Basil Smash. We maken hier een leuke seizoensgebonden variant op met mandarijn. Zowel de cocktail als de mocktail zijn overheerlijk. Op deze manier kan de bob tijdens de feestdagen minstens even had meegenieten.

Distilleerderij Fryns

Met de genever van distilleerderij Fryns proeven we een stukje 135 jaar oude geschiedenis. Guillaume Fryns start in 1887 de stokerij G. FRYNS in Hasselt. Na de tweede Wereldoorlog en een overname komt in 2022 distilleerderij Fryns terug in familiale handen. We keken er dus enorm naar uit om met zo een mooi Belgisch product aan de slag te gaan.

Ingrediënten:

  • 60 ml Fryns Premium Belgian Genever of Fryns Spice 0%
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • 1 tl rietsuiker
  • 25 limoensap
  • 10 ml suikersiroop
  • 30 ml sap van mandarijn

Doen

  • Neem een cocktailshaker en doe er de basilicumblaadjes en de rietsuiker in.
  • Kneus de basilicumblaadjes krachtig met een muddler
  • Voeg de genever of Spice 0%, limoensap en suikersiroop toe
  • Vul de cocktailshaker met ijsblokjes.
  • Shake krachtig Strain (door een zeefje ) de cocktail/mocktail in een glas met ijs.
  • Werk af met een schijfje mandarijn en een blaadje basilicum.
  • Cheers!

De flessen Fryns Premium Belgian Genever en de Fryns Spice 0% werden ons vriendelijk aangeboden.


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *