Tataki van kalf
Tataki is een bereidingswijze die zowel voor vlees als vis gebruikt kan worden. Het stuk vlees of vis wordt heel kort gebakken in een hete pan (of boven de grill). Daarna wordt het gemarineerd en geserveerd in dunne plakjes. Voor dit recept gaan we aan de slag met een super vers en kwaliteitsvol stuk kalfsvlees van The Meatlovers. Dit kort gebakken en gemarineerd kalfsvlees wordt geserveerd met sesamzaad, radijs, komkommer en gefrituurde rijstnoedels. Een ideaal recept voor de feestdagen.
Nodig voor 4 personen
- 400 g kalfsoester – The Meatlovers
- 8 radijsjes
- 1/2 komkommer
- 1 kleine sjalot
- 1 el geroosterd sesamzaad
- 30 g rijstnoedels
- peper en (grof) zout
- kervel
Marinade (tataki)
- 1 ui
- 2 el rijstazijn
- 1 el honing
- 2 el sojasaus
- 1 tl sesamolie
- 1 tl vissaus
- sap van 1/2 citroen
Vinaigrette (groenten)
- 1 el olijfolie
- 1 el sojasaus
- sap en zeste van 1/2 citroen
- 1/2 el Elixir d’Anvers
- peper en zout
Doen
- Kruid het kalfsvlees met peper en zout
- Bak het kalfsvlees zo kort mogelijk langs alle kanten mooi bruin
Het is de bedoeling dat de binnenkant mooi rood blijft - Meng alle ingrediënten voor de marinade
- Leg het vlees 5 tot 12 uur in de marinade
- Snij de komkommer overlangs in 4, verwijder de raadlijsten
- Snij de sjalot, radijs en komkommer in fijne plakjes
- Meng vervolgens de groenten met de vinaigrette
- Frituur de rijstnoedels enkele seconden tot ze krokant zijn
- Haal het kalfsvlees uit de marinade
- Snij het kalfsvlees in dunne plakjes, schik deze op de borden
- Kruid het vlees met een beetje peper en grof zeezout
- Verdeel er de groenten over
- Strooi er een beetje geroosterd sesamzaad over
- Werk het bord af met enkele druppels marinade van het vlees, gefrituurde rijstnoedels en kervel
Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt en The Meatlovers.
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.