Carpaccio van makreel met venkel en pompelmoes
Recepten, Voorgerechten

Carpaccio van makreel met venkel en pompelmoes

We moeten eerlijk toegeven dat ikzelf niet zo een fan ben van makreel. Maar mijn vriendin wel, daarom ging op opzoek naar een recept om toch eens makreel op tafel te zetten. het resultaat is een waanzinnig lekker en mooi voorgerecht. We combineren plakjes verse makreel met brunoise van venkel, verse pompelmoes, geroosterde pompoenpitten en een vinaigrette met pompelmoes en rijstwijnazijn. 

Nodig voor 4 personen

  • 4 makreelfilets – 240 gram – The Meatlovers
  • 1/2 venkel
  • 1 pompelmoes + 1 voor de zeste
  • Extra Vierge Olijfolie – Casa Astrid
  • 1 el rijstwijnazijn
  • verse oregano
  • peper en zout
  • 1 el pompoenpitten

Doen

  • Rooster de pompoenpitten in een pan zonder vetstof. Voeg beetje zout toe. Zet apart
  • Snijd de boven- en onderkant van de pompelmoes af.
  • Snijd langs de ronding van de vrucht om de schil en het witte vlies te verwijderen.
  • Snijd de partjes tussen de vliezen uit, zodat je mooie, schone stukjes hebt. Zet even apart
  • Knijp de overgebleven pompelmoes uit, vang het sap op
  • Meng voor de vinaigrette 2 el pompelmoes sap met 1 el olijfolie, 1 el rijstwijnazijn, peper en zout
  • Verwijder de vel van de makreelfilets
  • Snij de makreelfilets in dunne plakjes. Schik deze op de borden.
  • Bewaar de borden eventueel tot gebruik in de koelkast
  • Snij de venkel in fijne blokjes, bewaar het loof/groen voor de afwerking
  • Breng de blokjes venkel op smaak met olijfolie, peper en zout
  • Haal de borden met makreel uit de koelkast
  • Kruid de makreel met peper en zout
  • Lepel er een beetje vinaigrette over
  • Schik er de blokjes venkel en enkele plakjes pompelmoes op
  • Werk af met geroosterde pompoenpitten, blaadjes oregano, groen van de venkel en zeste van pompelmoes

Ook zot van olijfolie? Casa Astrid heeft een “Adopt a tree” programma. Als peter van een olijfboom krijg je een mooi welkomstpakket. Hierin zit een roestvrij stalen fles, een schenktuitje en een 3 Liter Bag in Box Casa Astrid extra vierge olijfolie. Ook de 2 jaren nadien krijg je een 3 Liter Bag in Box toegestuurd. Ideaal voor dit recept dus. Meer recepten met Casa Astrid olijfolie vind je hier. Meer info over het Adopt a tree programma vind je hier. 

Laatste kans! Adopteer een olijfboompje – voor uzelf of als uniek eindejaarscadeau. Ondanks het succes van deze formule zal het adopteren van een olijfboompje vanaf 1 januari 2025 niet meer aangeboden worden.


Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt en Casa Astrid


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *