Recepten, Voorgerechten

Carpaccio van vijgen

Carpaccio van vijgen met feta en geroosterde pijnboompitten is een voorgerecht dat uitblinkt in zijn eenvoud. Pure smaken en een originele combinatie tussen vijgen en feta.
Carpaccio van vijgen

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 2 vijgen per persoon
  • 50 g feta
  • 1 el pijnboompitten
  • Sla of een verse kruidenmengeling
  • olijfolie

Werkwijze:

  1. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof
  2. Snij de vijgen in dunne plakjes en schik deze op een bord
  3. Verkruimel er de feta over
  4. Verdeel er de sla/kruiden en pijnboompitten over
  5. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper

Vijgen,
Er zijn verschillende soorten vijgen van gele en groene tot donkerblauwe, diep paarse. Die laatste zijn het zoetst en het lekkerst en zijn vooral in het najaar te verkrijgen van augustus tot november.
Vijgen,
Moeten wel rijp en bloedrood zijn vanbinnen. Rijpe vijgen zijn niet lang houdbaar, dus meteen opeten en genieten is de boodschap.
Vijgen,
Zijn rijk aan polyfenolen, mineralen en vezels. Ze zijn goed voor hart en bloedvaten, en werken tegen ontstekingen, constipatie en bronchitis.

Bron recept: Boek: Pascale Naessens –  puur genieten 2

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *