Een heerlijk fris hapje/voorgerecht met tartaar van kabeljauw, puree van doperwten, couscous van komkommer, ingelegd mosterdzaad en kappertjes. Dit hapje smaakt perfect in combinatie met een Leffe Royale
Ingrediënten:
- Kabeljauw
- citroen
- ingelegd mosterdzaad
- appelkappertjes
- peper en zout
- enkele takjes bieslook
- olijfolie
Crème van doperwten:
- 1 blik doperwten (280 g uitgelekt)
- 3 lente-uitjes
- 1 dl olijfolie
Couscous van komkommer:
- 50 g couscous
- 1 komkommer
- olijfolie
Werkwijze:
Couscous van komkommer:
- Snij ongeveer 15 cm van de komkommer in grove stukken en mix dit fijn
- Meng het komkommer sap met de couscous en plaats dit 35 minuten in de koelkast
- Snij nog eens 15 cm van de komkommer in heel fijne blokjes (zonder de zaadjes)
- Meng dit op het einde onder de couscous
- Breng op smaak met enkele druppels citroensap, peper en zout
Crème van doperwten:
- Snij de lente-ui grof
- Mix de doperwten samen met de lente ui
- Breng op smaak met peper en zout
Tartaar van Kabeljauw:
- Snij de kabeljauw in fijne blokjes
- Snij de bieslook fijn en meng deze onder de kabeljauw
- Breng de tartaar op smaak met olijfolie, enkele druppels citroensap, peper en zout
Afwerking:
- Verdeel een beetje crème van erwt onderaan het bord/glas
- Leg hierop een beetje tartaar van kabeljauw en couscous van komkommer
- Werk af met ingelegde mosterdzaadjes en een appelkappertje
Kopjes: Serax – Pascale Naessens