Hoofdgerechten

Gegrilde ovenschotel met merguez-worstjes

Een heerlijk gegrilde ovenschotel met merguez-worstjes, tomatensaus en verschillende groenten

Recept voor  2 personen:

Ingrediënten:

  • 350 gr merguez (Colruyt)
  • 400 gr tomatensaus
  • 200 gr volkoren penne Soubry
  • 1 bol mozzarella
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 1 courgette
  • 1/2 rode paprika
  • 125 gr champignons
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst
  • 1 grote wortel
  • peper, zout, Italiaanse kruiden

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven op tot 180 graden
  2. Bak de merguez worstjes aan in de pan
  3. Snijd de wortel, paprika en courgette in stukjes en de champignons in 4
  4. Smelt een klontje boter in een ruime kookpot
  5. Stoof hierin de fijngesneden ui en de knoflook aan
  6. Voeg de wortel, paprika, courgette en champignons toe
  7. Als de groenten bijna gaar zijn voeg je de tomatensaus toe
  8. Breng de saus op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden
  9. Kook de pasta ondertussen gaar in gezouten water
  10. Meng de tomatensaus onder de pasta
  11. Snijd de merguez worstjes in stukjes van 2 cm
  12. Schep de helft van de pasta onder in de ovenschotel
  13. Verdeel hierop de stukjes merguez worstjes
  14. Schep de ander helft pasta erboven op
  15. Snijd de mozzarella in fijne plakjes en verdeel deze boven op de pasta
  16. Zet deze ovenschotel nog elke minuten in de oven
  17. Zet op het einde even de grill op voor een mooi korstje
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Heel lekker! En de merguez worstjes uit de diepvries zijn nu ook opgeraakt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.