Een heerlijk gegrilde ovenschotel met merguez-worstjes, tomatensaus en verschillende groenten
Recept voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 350 gr merguez
- 400 gr tomatensaus
- 200 gr pasta
- 1 bol mozzarella
- 1 kleine ui, fijngesneden
- 1 courgette
- 1/2 rode paprika
- 125 gr champignons
- 1 teentje knoflook, fijngeperst
- 1 grote wortel
- peper, zout, Italiaanse kruiden
Werkwijze:
- Verwarm de oven op tot 180 graden
- Bak de merguez worstjes aan in de pan
- Snijd de wortel, paprika en courgette in stukjes en de champignons in 4
- Smelt een klontje boter in een ruime kookpot
- Stoof hierin de fijngesneden ui en de knoflook aan
- Voeg de wortel, paprika, courgette en champignons toe
- Als de groenten bijna gaar zijn voeg je de tomatensaus toe
- Breng de saus op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden
- Kook de pasta ondertussen gaar in gezouten water
- Meng de tomatensaus onder de pasta
- Snijd de merguez worstjes in stukjes van 2 cm
- Schep de helft van de pasta onder in de ovenschotel
- Verdeel hierop de stukjes merguez worstjes
- Schep de ander helft pasta erboven op
- Snijd de mozzarella in fijne plakjes en verdeel deze boven op de pasta
- Zet deze ovenschotel nog elke minuten in de oven
- Zet op het einde even de grill op voor een mooi korstje
Heel lekker! En de merguez worstjes uit de diepvries zijn nu ook opgeraakt!