Roku Gin met gefrituurde artisjok en yoghurtdip
Aperitief hapjes, GinTonic Foodpairing, Recepten

Roku Gin met gefrituurde artisjok en yoghurtdip

Print Friendly, PDF & Email

Zoals jullie misschien wel weten gingen we vorig jaar al twee keer aan de slag met Roku gin. We maakten o.a. een tataki van eend en een tartaar van zalm met edamame als foodpairing bij deze gin. Deze keer maken we speciaal voor “World Gin Day” een verrassend en overheerlijk aperitiefhapje. We serveren hier krokant gefrituurde artisjok met een smaakvolle dip van yoghurt en basilicum. Een hapje waarmee je iedereen zal verrassen.

Nodig

  • 1 blik artisjokharten
  • 4 el bloem
  • 1 el maizena
  • peper en zout
  • Laat de artisjokharten goed uitlekken
  • Snijd de artisjokharten in 4
  • Meng bloem en maizena met een beetje water tot de dikte van een pannenkoekbeslag
  • Kruid het beslag met peper en zout
  • Die de in 4 gesneden artisjokharen in het beslag
  • Roer voorzichtig om
  • Schep deze met een vork stuk voor stuk in het frietvet van 170 graden
  • Frituur enkele minuten tot ze mooi bruin en krokant zijn
  • Serveer de gefrituurde artisjok met yoghurtdip

Yoghurtdressing

  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • verse basilicum (1 el fijngesneden + extra blaadje voor de afwerking
  • 3 á 4 blaadjes verse munt (fijngesneden)
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • limoen
  • Meng de yoghurt met olijfolie, fijngesneden basilicum en munt
  • Voeg een beetje sap en zeste van limoen toe
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Werk de yogurtdip af met verse basilicum en geroosterde pijnboompitten

Roku gin & tonic

  • 50 ml Roku Gin
  • 100 ml tonic
  • Schijfje gember
  • 2 á 3 jeneverbessen

#ADV – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & Alcobrands


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *