Taco pulled lamb met granaatappel en aubergine
Recepten, Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's

Taco pulled lamb met granaatappel en aubergine

Print Friendly, PDF & Email

Taco pulled lamb

Na pulled pork & Pulled chicken is het nu tijd voor Pulled Lamb. We serveren deze pulled lamb van lamsbout in een taco met auberginekaviaar, granaatappel, zure room en koriander. Een heerlijk en toch eenvoudig recept. Het enige dat je nodig hebt is een mooi stuk lamsvlees en tijd. Want onze lamsbout van ongeveer 1 kg verdween toch voor een 2 uur in de oven. Hoe groter de lamsbout, hoe meer tijd deze nodig heeft. In dit recept geven we je alle tips&trics.

Nodig

  • 1 lamsbout (1kg)
  • 1 sjalot
  • 2 dl appelsap
  • rub of barbecue kruiden
  • barbecuesaus
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • Snij de lamsbout een beetje in
  • Wrijf deze in met olijfolie en rub of barbecuekruiden
  • Leg de lamsbout in een hittebestendige stoofpot
  • Voeg de fijngesneden sjalot, 1 teentje knoflook en appelsap toe
  • Zet het deksel op de stoofpot. Plaats deze 1,5 uur in een voorverwarmde oven van 150 graden
  • Haal de stoofpot uit de oven, haal het deksel eraf
  • Wrijf de lamsbout in met barbecuesaus
  • Verhoog de temperatuur van de oven naar 190 graden
  • Zet de stoofpot zonder deksel terug in de oven voor ongeveer 30 minuten
  • Het lamsvlees moet een kerntemperatuur hebben van 95 graden
  • Haal de stoofpot uit de oven. Laat het vlees 10 minuten rusten
  • Trek de lamsbout met 2 vorken tot draadjesvlees
  • Meng het draadjesvlees met het vocht uit de stoofpot
  • Breng eventueel verder op smaak met peper en zout

Auberginekaviaar

  • 2 aubergine
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 teentje knoflook
  • Snijd de aubergines in tweeën en leg deze op een bakplaat.
  • Snijd kruislings in het vruchtvlees en kruid met peper, zout en olijfolie
  • Pel het teentje look, snij dit in dunne plakjes en steek deze in de aubergine
  • Zet de augerbine een halfuur in een oven van 170 graden
  • Laat afkoelen en schraap het vruchtvlees uit de aubergine
  • Mix het vruchtvlees van de aubergine fijn met een flinke scheut olijfolie
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Bewaar in de koelkast

Afwerking

  • tortilla wraps
  • zure room
  • granaatappel
  • koriander
  • Steek rondjes uit de tortilla wraps van ongeveer 10 cm
  • Warm de wraps op zoals op de verpakking staat
  • Serveer de wraps met auberginekaviaar en pulled lamb
  • Werk af met granaatappel, zure room en koriander
  • Geniet!

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *