Feestje in het vooruitzicht? Kies voor een traiteur
Blog

Feestje in het vooruitzicht? Kies voor een traiteur

Print Friendly, PDF & Email

#ADV. Jullie hebben het misschien al gelezen op deze blog, maar in een ver verleden heb ik nog als traiteur gewerkt. Op deze blog vind je vooral recepten en geef ik inspiratie voor lekkere gerechtjes, maar soms heb je echt geen zin om te koken of zie je tegen al dat werk op. Zeker als je een grote groep familie of vrienden ontvangt, heb je niet altijd zin om een driegangenmenu op tafel te toveren. Dat is immers veel werk. Een traiteur is dan ook een goed alternatief en in dit artikel vertel ik je waarom.

Groot feest organiseren

Organiseer je een groot feest, bijvoorbeeld ter gelegenheid van een communie, een huwelijksverjaardag of een bijzondere verjaardag, dan moet er ook voor veel mensen eten voorzien worden. Je wil zelf ook genieten van het feest en geen uren achter het fornuis staan, dus daarom is het een goed idee om je catering uit te besteden bij zo’n feest. Je hebt immers al genoeg aan je hoofd: uitnodigingen versturen, tafeldecoratie, mooie kleding voorzien voor je gezin en noem maar op. Een traiteur is het gewend om voor grotere groepen te koken. Met dank aan de nodige ervaring weet hij hoeveel hij moet inkopen, hoe groot de porties per persoon moeten zijn, enz. Bovendien kan je vooraf met de traiteur bespreken welke gerechten je graag op tafel ziet verschijnen. Je kan ook vragen om veggie en zelfs vegan versies te voorzien, zo zijn alle gasten tevreden.

Steun de lokale traiteur

Feestje voor de boeg of komt er wat volk bij jou thuis over de vloer? Dan kan je een beroep doen op een lokale traiteur. Woon je in West-Vlaanderen, dan vind je zeker een traiteur in Brugge die voor jou iets lekkers voorziet. Vergelijk even de verschillende traiteurs in de buurt om te zien wat ze aanbieden. Sommige traiteurs kiezen voor de traditionele keuken, andere verkiezen de fijnere keuken. De meeste traiteurs hebben op hun website een folder, zo kan je makkelijk ontdekken hoe hun aanbod eruitziet. Sommige traiteurs hebben ook bijzondere formules, bijvoorbeeld rond de feestdagen of Valentijn. Je betaalt hiervoor iets meer, maar de gerechtjes zijn écht om duimen en vingers bij af te likken.

Kok aan huis

Nog een tip die ik je graag wil meegeven: informeer even of de traiteur geen kok aan huis ter beschikking heeft. Tegenwoordig zijn er meer en meer traiteurszaken die deze service aanbieden aan hun klanten. Jij hoeft je nergens iets van aan te trekken. De kok zorgt voor alles, zelfs het dekken van de tafel neemt hij voor zijn rekening. Jij kan je voetjes onder tafel schuiven met je gezelschap, terwijl iemand anders de lekkerste gerechtjes op een mooi gedekte tafel tovert. Als dat niet geweldig is?

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *