Miele Beach Flavours – Knokke
Nog tot en met 25 augustus kan je op het strand van Knokke terecht voor “Miele Beach Flavours”. Voor deze gelegenheid nodigde Miele gerenommeerde chefs zoals Yves Mattagne, Thomas Locus, Tim Bourry en Joost Arijs uit. Zij ontwikkelden elk een gerecht dat vooral werd klaargemaakt in de toestellen van Miele.
Een culinaire ontdekkingsreis in de BMW Beach Lounge
We hebben een prachtige dag uitgekozen om richting onze Belgische kust te rijden, 24 graden en de zon schijnt. We parkeren onze auto in een ondergronds parkeergarage en wandelen richting het Casino van Knokke. Hier recht tegenover bevindt zicht de BMW lounge. Eens aangekomen starten we onmiddellijk met een heerlijk glaasje Champagne Taittinger.
Het eerste gerecht was er eentje van Yves Mattagne (Seagrill). Hij serveerde een stukje zalm dat werd gemarineerd met rode biet. Apart kwam er radijs, krokant brood met inktvisinkt, pikante watermeloen, gefrituurde ui, nootjes, passievrucht en tarwe.
Nadat wijzelf het gerecht hadden samengesteld werd dit nog afgewerkt met een frisse cocktail van saké, gember & sinaas. Een top combinatie!
Het eerste hoofdgerecht was er eentje van Tim Boury van het gelijknamige Restaurant Boury in Roeselare. Hij serveerde lijngevangen zeebaars met gevulde penne, jonge spinazie en tomaat
Een tweede hoofdgerecht werd voorzien door Thomas Locus van Bistro Margaux. Bijna alles uit dit gerecht werd klaargemaakt in de stoomoven. Thomas serveerde een rollade van Mechelse koekoek met crème van broccoli en jalapeño peper, quinoa, hummus en feta. Lekker sappig en smaakvol, maar voor mij had deze rollade toch nog even de pan met boter mogen zien.
Afsluiten deden we met onze favoriet van de lunch. Biscuit & cremeux van matcha thee met witte chocolade en citruscoulis. Een top creatie van patissier Joost Arijs.
Meer weten over Miele Beach Flavours, kijk snel op de website van Miele