Cappuccino? Yes please
Blog

Cappuccino? Yes please

Print Friendly, PDF & Email

#ADV. Kan jij ook moeilijk kiezen als je in je lokale koffiebar een koffietje gaat bestellen? Het lijkt wel of er elke week nieuwe hippe koffietrends bijkomen. Het begon allemaal met een simpele tas zwarte koffie. Maar de ietwat bittere smaak van koffie in zijn puurste vorm niet voor iedereen weggelegd.

Wat is een cappuccino?

Iedereen die in de horeca werkt kent de klassieke oma die om een kopje heet water vraagt bij de koffie. Ook de jongere generatie bestelt al gauw een café latte of een macchiato als alternatief op een klassieke zwarte espresso. Voor zij die niet zo houden van een klassieke zwarte Lavazza koffie zijn er eindeloos veel manieren om koffie net wat te verzachten voor een romige en volle smaak. The all time classic? De cappuccino. Voor al wie van niet van té veel melk houdt maar toch een smeuïge toets begeert, is dit drankje met zuiders klinkende naam de ideale partner in crime tijdens de koffiepauze, in de ochtend of als afsluitertje na het eten. De juiste verhouding? 1/3e koffie, 1/3e warme melk en 1/3e melkschuim. Laat je niets anders wijsmaken!

Vanwaar komt de cappuccino?

Laten we een misverstand uit de wereld helpen. Het ontstaan van de cappuccino ligt niet in Italië. Het schuimige drankje kent zijn roots in… Wenen. Of all places, hoor ik je denken. Wel, zo gek is het niet. Wenen staat namelijk bekend om zijn variaties van koffie met melk. Even terug in de tijd; eind 18e eeuw werd de ’kapuziner kaffee’ in Weense koffietenten al rijkelijk geschonken. Al werd er toen nog wel wat extra aan toegevoegd, zoals ei en kruiden. De naam ‘kapuziner kaffee’ wordt gelinkt aan de kapucijnen. De verhouding van de koffie tot de melk en die typische kleur werd vergeleken met de kleur van het habijt van deze monniken. Het was pas in de 20ste eeuw dat deze specifieke koffie in Italië bekend werd en werd omgedoopt tot onze hedendaagse ‘cappuccino’.

Thuis cappuccino maken

Maak je thuis graag een échte cappuccino dan maak je misschien wel gebruik van een melkschuimer. Ze zijn ongelooflijk handig en zorgen in no-time voor dat perfecte schuimlaagje: een streling voor de tong en voor het oog. Gebruik als basis simpelweg filterkoffie en ziezo, jouw cappuccino is klaar! Hou je van zoet? Volgens de puristen mag het niet, maar menig koffieliefhebber maakt er zich wel eens schuldig aan: de cappuccino met slagroom. Versier dit lekkernij met wat chocoladeschilfers en het kan zelfs doorgaan als dessert.

Cappuccino? Easy Peasy!

Dankzij de nieuwste technologieën en trends kan je zelfs in 1 druk op de knop thuis een schuimige cappuccino op tafel toveren. Wil jij ook in een mum van tijd een ‘top of the notch cappuccino’ kunnen serveren waar iedereen jaloers op is? Schaf je dan bijvoorbeeld een illy iperespresso machine aan. Dat is een cappuccino thuis, even lekker (of zelfs lekkerder) dan die van de koffiezaak op de hoek!

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *