Runderwang met orecchiette, tomaat en ricota
Hoofdgerechten, Recepten

Runderwang met orecchiette, tomaat en ricotta

Runderwang met orecchiette

Dit recept met runderwang is gebaseerd op een recept uit het boek ‘Simple food’ van Sergio Herman. Wij gebruiken wel runderwangen in plaats van kalfswang. Ook hier en daar vereenvoudigen we het recept een beetje. Dit is zo een bord, of kommetje waar je gelukkig van wordt. Heerlijk Italiaans comfort food!

Nodig voor 4 personen

Runderwangen

  • 1 kg runderwangen
  • 2 uien
  • 3 wortels
  • 1 teentje knoflook
  • 1 vedett IPA
  • 3 takjes tijm
  • 400 ml kippenbouillon
  • 400 ml vleesbouillon

Doen:

  • Snij de runderwangen in grove stukken, kruid deze met peper en zout
  • Bak ze aan in een dikke gietijzeren kookpot
  • Voeg vervolgens tijm, grof gesneden ui, wortel en look toe
  • Blus het geheel met de vedett IPA, voeg kippenbouillon en vleesbouillon toe tot de wangen net onder staan
  • Plaats een deksel op de pot, zet deze 2 uur en 30 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden

Tomatensaus

  • 2 uien, fijngesneden
  • 1 kg tomaten
  • verse tijm, basilicum en oregano (of gedroogd)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Doen:

  • Stoof de ui, look en verse (of gedroogde) kruiden aan in olijfolie
  • Snij de tomaten in grove stukken
  • Voeg de tomaten en de suiker toe aan de kookpot
  • Laat het geheel ongeveer 45 minuten zachtjes sudderen
  • Mix de saus fijn

Afwerking

  • 500 g orecchiette
  • rucola
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • 100 g ricotta
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Doen:

  • Kook de orecchiette beetgaar in gezouten water
  • Neem de runderwangen uit de oven
  • Haal de runderwangen uit het kookvocht
  • Zeef en ontvet het kookvocht, voeg dit toe aan de tomatensaus
  • Breng de tomatensaus op smaak met peper en zout
  • Voeg de runderwangen toe aan de tomatensaus, roer deze een beetje los
  • Voeg ook de gekookte pasta toe aan de saus
  • Serveer de pasta met runderwangen met rucola, ricotta, Parmezaanse kaas en pijnboompitten
  • Geniet!

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *