Kaneelbroodjes met appel, pecannoten en Elixir D' Anvers
Recepten, Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's, Zoetigheden

Kaneelbroodjes met appel, pecannoten en Elixir D’ Anvers

Print Friendly, PDF & Email

Kaneelbroodjes of Cinnamon roll

De oorsprong van kaneelbroodjes ligt in Scandinavië. In Zweden om precies te zijn. Daar heten deze kaneelbroodjes ‘kanelbullar’. Ze worden gemaakt van gistdeeg en gevuld met een mengeling van suiker en kaneel. In dit recept maken we een heerlijke variant met appel, pecannoten en een glazuur van Elixir D’ Anvers. Een absolute must try!

Nodig voor 18 stuks

  • 150 g boter
  • 100 ml melk
  • 10 g droge gist
  • 500 g bloem
  • 100 g suiker
  • 2 eieren, losgeklopt
  • snuifje zout

Vulling:

  • 90 g boter
  • 5 appels
  • 1 tl kaneel
  • 70 g donkere kandijsuiker
  • 100 g pecannoten, fijn gehakt
  • 1 ei, om te bestrijken

Topping:

  • bloemsuiker
  • Elixir d’Anvers

Doen

Vulling

  • Schil de appels, verwijder het klophuis. Snij de appels in blokjes
  • Smelt de boter in een steelpan, bak hierin de helft van de appeltjes
  • Doe de gebakken blokjes appel in een mengkom
  • Voeg de ongebakken blokjes appel, kaneel, suiker en gehakte pecannnoten toe. Meng alles onder elkaar

Kaneelbroodjes

  • Verwarm de melk samen met de boter in een steelpannetje tot de boter gesmolten is.
  • Meng in een grote kom de bloem, gist, suiker en het zout.
  • Voeg het lauwe melkmengsel toe. Meng en kneed het deeg
  • Voeg tijdens het kneden ook de eieren toe
  • Kneed tot een soepel deeg. Dek het deeg af met plasticfolie, laat 30 minuten rusten
  • Kneed het deeg opnieuw kort door
  • Rol het deeg uit tot een grote rechthoek met dikte van 1/2 cm
  • Verdeel er de appel/noten vulling over
  • Rol het deeg op tot een lange worst en snijd deze in 18 gelijke stukken
  • Leg de stukken met de gevulde kant naar boven in een ovenschotel met bakpapier
  • Bestrijk deze met losgeklopt ei
  • Laat het geheel 1 uur rijzen/rusten
  • Bak de kaneelbroodjes gedurende 30 á 35 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden
  • Laat de kaneelbroodjes afkoelen
  • Meng bloemsuiker en Elixir d’Anvers tot een gladde glazuur
  • Sprenkel de glazuur over de kaneelbroodjes
  • Geniet!

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Kaneelbroodjes met appel, pecannoten en Elixir D' Anvers

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *