Snelle en makkelijke desserts met ijs
Desserts is iets waar nogal snel heel wat tijd kan inkruipen. Daarom creëerden we op vraag van het Belgische ijsmerk Franklin verschillende snelle en makkelijk desserts met hun verschillende smaken. Eerder maakten we al witte chocolade cookies met aardbeienijs. Deze keer gaan we aan de slag met chocolade, babelutte en vanille.
Eton mess met chocolade-ijs
Nodig:
- room
- hazelnoten
- chocoladeschilfers
- chocoladesaus
- Franklin Roomijs – Pure Belgian chocolate
- verse frambozen
- meringue koekjes
Doen:
- Klop de room op tot mayonaise dikte
- Doe een beetje room, enkele frambozen en verkruimelde meringue in een glas
- Schep daarop een mooie bol chocolade ijs
- Verkruimel hierop enkele meringue koekjes
- Werk verder af met een lepel opgeklopte room, frambozen, hazelnoten, chocoladesaus en chocoladeschilfers
- Geniet!
Gekarameliseerde banaan met hazelnoten, karamel en Babelutte roomijs
Nodig voor 4 personen
- 2 bananen
- 50 g hazelnoten
- 30 g karamelsnoepjes
- 200 ml room
- 2 el suiker
- 4 takjes munt
Doen
- Warm 60 g room met de karamelsnoepjes zachtjes op. Blijf roeren tot de snoepjes zijn opgelost
- Laat de karamelsaus terug afkoelen
- Hak de hazelnoten grof, rooster deze in een pan zonder vetstof
- Pel de banaan, snij deze doormidden
- Strooi een laagje suiker over de doorgesneden bananen
- Karameliseer de banaan met een keukenbrander of kort onder de grill in de oven
- Klop de resterende room luchtig
- Serveer de gekarameliseerde banaan met hazelnoten, room, karamelsaus en Babelutte roomijs
- Werk af met een takje munt
Wentelteefjes van croissant met appel, rozijnen, vanille-ijs en geroosterde amandelschilfers
Nodig voor 2 personen:
- 2 croissant
- 2 appels
- 1 ei
- 2 el amandelschilfers
- 2 el rozijnen
- boter
- suiker
- melk
- Frankin ‘Bourbon Vanilla’
Doen
- Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof
- Schil de appels, snij deze in plakjes
- Smelt een klontje boter in een pan
- Bak de schijfjes appel, voeg 1 el suiker toe tijdens het bakken
- Voeg op het einde de rozijnen toe aan de gebakken appels
- Klop het ei los met een scheutje melk
- Snij de croissant doormidden
- Wentel de croissant door het ei met melk
- Bak de wentelteefjes van croissant
- Serveer de gebakken croissant met appel, een bolletje vanille-ijs en geroosterde amandelschilfers
Eté noir: Rood fruit – Zwarte thee – Cuberdon
- Cuberdonijs
- 1 tas ijskoude zwarte thee
- 1 kl honing
- Verse aardbeien, bosbessen en frambozen
- geroosterde hazelnoten
- Citroenmelisse
Doen
- Zet een tas zwarte thee, voeg 1 kl honing toe
- Laat de thee volledig afkoelen
- Verdeel het rood fruit in de borden
- Schep een bol van het cuberon ijs op het fruit
- Schenk een beetje zwarte thee in de borden
- Werk af met geroosterde hazelnoten en citroenmelisse
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.
#samenwerking. Deze recepten werden gecreëerd door Atelier Kris Kookt voor een betaalde samenwerking met Glaces Franklin