Rode curry met visballetjes
In dit recept maken we een heerlijke curry met verschillende groenten, kokosmelk en visballetjes. Aziatische smaken gecombineerd met vis van bij ons. Breng de smaken van Thailand in jouw eetkamer met dit smaakvolle recept
Nodig voor 2 personen
Visballetjes
- 250 g pladijs
- 1 ei
- 40 g panko
- 1/2 teentje knoflook
- 1 kleine sjalot
- enkele takjes koriander
Rode curry
- 1 ui
- 1 wortel
- 1 gele paprika
- 100 g doperwten
- 100 g boontjes
- 2 kl rode currypasta
- 200 ml kokosmelk
- verse koriander
- rijst
Doen:
- Snij de sjalot en look voor de visballetjes fijn
- Doe alle ingrediënten voor de visballtjes in een keukenrobot
- Maal alles fijn, test of de mengeling stevig genoeg is om balletjes van te rollen
Voeg indien nodig extra panko toe - Bewaar de mengeling tot gebruik in de koelkast
- Snij de ui, paprika en wortel voor de curry in reepjes of blokjes
- Stoof deze groenten aan met een flinke scheut olijfolie
- Voeg de rode curry toe, stoof deze kort mee aan
- Voeg kokosmelk en 200 ml water toe
- Breng het geheel aan de kook
- Rol balletjes van de vismengeling, leg deze bovenop de pruttelende curry
- Plaats een deksel op de curry, laat deze 10 minuten zachtjes pruttelen zodat de visballetjes garen
- Meng alles voorzichtig onder elkaar
- Serveer met rijst, werk af met verse koriander
Let op:
Indien je diepvries vis gebruikt laat deze dan goed uitleggen en dep deze extra droog. Anders worden de visballetjes veel te plat.
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.