Quesadilla met zalm
Quesadilla’s zijn voor de Mexicaanse keuken en de Tex-Mex keuken wat een ’tosti of croque-monsieur’ is voor ons. Letterlijk betekent het woord ‘kaasdingetje’. Ze worden gemaakt van maïs- of bloemtortilla’s en zijn populair in combinatie met pittige salsa’s, chilisaus of met guacamole. De vulling bevat in elk geval kaas. Wij vullen onze quesadilla met zalm, avocado, rode ui en natuurlijk kaas. Daarbij serveren we een pittige salsa van rode ui met tomaat, koriander en rode peper.
Nodig voor 4 personen – Ingrediënten van Lidl
- 4 tortilla wraps (25cm)
- 300 g zalm
- 2 avocado’s
- 1 tomaat
- 1 rode ui
- 1 el fijngesneden koriander
- peper en zout
- 100 ml zure room
- 100 g geraspte kaas
- 1 ei
- 2 el sesamzaad of zadenmix
Salsa
- 3 tomaten
- 1 rode ui
- sap van 1/2 limoen
- 1 el fijngesneden koriander
- 1 fijngesneden rode peper
Doen
- Snij de zalm, avocado en tomaat in blokjes
- Snipper de rode ui fijn
- Maak een mengeling van zalm, avocado, rode ui, tomaat en koriander. Kruid met peper en zout
- Smeer een laagje zure room om de wrap
- Verdeel hierop de helft van de zalm/avocado mengeling
- Strooi er een beetje gemalen kaas over
- Leg er een wrap bovenop
- Klop het eigeel los met enkele druppels water
- Borstel een beetje eigeel over de wrap
- Strooi er sesamzaadjes over
- Herhaal dit ook voor de tweede quesadilla
- Bak de quesadilla met zalm ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden
- Maak ondertussen de salsa
- Snij de tomaat en rode ui in fijne blokjes
- Snij de rode peper heel fijn (wil je niet te pikant verwijder dan eerst de zaadjes)
- Meng de rode peper, fijngesneden koriander en sap van limoen onder de tomaat en rode ui
- Breng de salsa op smaak met peper en zout
- Serveer de gebakken quesadilla’s met pittige salsa
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.