De lekkerste spareribs met koolsla en barbecuesaus
Barbecue, Hoofdgerechten, Recepten

De lekkerste spareribs met koolsla en barbecuesaus

Print Friendly, PDF & Email

De lekkerste spareribs

Wij gingen opzoek naar het recept om de lekkerste super sticky spareribs klaar te maken. De combinatie van goed vlees, de marinade en de garing zijn natuurlijk het belangrijkste. Daarnaast zijn er twee issues. De spareribs voorkoken of niet? Wij gingen voor de eerste optie. We kookte de spareribs voor in een heerlijke bouillon. Deze bouillon werd nadien gebruikt om de laksaus mee te maken. Zo gaat er geen smaak verloren. Wij bakten de ribben in de oven. Maar je kan ze evengoed bakken op de barbecue.

Nodig voor 4 personen

  • 3 kg spareribs
  • 1 ui
  • 2 wortel
  • tijm/laurier/rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • peper en zout

Laksaus

Afwerking

  • barbecuesaus
  • 200 g witte kool (geraspt)
  • mayonaise
  • mosterd
  • peper en zout

Doen

  • Ontvlies de spareribs: leg een sparerib op de bolle kant op je werkblad en steek de punt van een platte schroevendraaier tussen een van de botjes en het vlies. Wrik het vlies een beetje los. Je kunt het taaie vlies nu in één beweging van de sparerib trekken. Dit kan je eventueel ook aan je slager vragen
  • Doe de ribben in een ruime kookpot. Voeg water toe tot de ribben onder staan
  • Voeg tomatenpuree, look, kruiden en grof gesneden ui en wortelen toe
  • Breng het geheel aan de kook. Laat dit 45 minuten zachtjes pruttelen
  • Haal de spareribs uit het kookvocht
  • Kruid de spareribs langs beide kanten met sparerib kruiden of barbecue kruiden
  • Laat de ribben enkele uren rusten

Laksaus

  • Giet het kookvocht door een fijne zeef.
  • Ontvet het kookvocht
  • Kook dit nu verder in tot er 400 ml over blijft
  • Voeg perenstroop, honing en barbecuesaus toe aan het kookvocht.
  • Laat dit zachtjes pruttelen tot een stroop achtige dikte
  • Wrijf de spareribs langs beide kanten in met de laksaus
  • Warm de oven op tot 160 graden

Afwerking

  • Bak de ribben 15 minuten in een oven
  • Wrijf de ribben opnieuw in met laksaus
  • Bak nog eens 10 minuten in de oven
  • Meng alle ingrediënten voor de koolsla
  • Serveer de ribben met kooksla, barbecuesaus en eventueel brood of frietjes

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *