Een heerlijk gerecht met ribbetjes in babi pangansaus. Eigenlijk trekt het heel hard op de babi pangang van de Chinees
Recept voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 1 recept babi pangansaus
- 1.2 kg spare ribs
- 1 rundsbouillonblokje
Marinade voor de ribben
- 3 el ketchup
- 2 el ketchap
- 1 el mosterd
- 2 el chilisaus
- 1 el honing
Werkwijze:
- Breng in een ruime kookpot water aan de kook met een snuifje zout en het bouillonblokje
- Als het water kookt voeg je de ribben toe
- Laat dit 45 minuten zachtjes koken
- Zet het vuur uit en laat nog 10 minuten rusten
- Giet de ribben al en laat even afkoelen
- Snij de ribben los van elkaar, telkens vlak tegen het beentje
- Zo krijg je allemaal losse stukjes rib met vlees eraan
- Meng alle ingrediënten voor de marinade en marineer de ribben hierin
- Warm de oven op tot 180 graden
- Verspreid de ribben op een ovenplaat met bakpapier en bak deze 25 minuten in de oven
- Warm de Babi Pangansaus op en doe de ribben in de saus
- Laat dit nog enkel minuten zachtjes pruttelen
- Serveer dit met bami, nasi of rijst
Samen met de Babi pangansaus is dit hier tot het laatste brokje uitgevochten. Ga dit zeker nog bij mijn favorieten voegen 🙂