Aperitief hapjes

Carpaccio van geroosterde pompoen, feta & rode ui

Print Friendly, PDF & Email

Een restje pompoen in de koelkast bracht mij bij dit recept. Tegenwoordig vind je carpaccio van alles, enkel carpaccio van pompoen was ik nog nergens tegen gekomen. Dat feta en rode ui goed samen gaan met pompoen, dat weten we al langer. Een geslaagd experiment, met als resultaat een origineel en fris hapje

Recept: voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 100 g pompoen
  • feta
  • rode ui
  • pompoenpitten
  • olijfolie

Werkwijze:

  1. Snij de pompoen in dunne plakjes
  2. Leg de plakjes op een ovenplaat met bakpapier
  3. Giet er een scheutje olijfolie over & kruid met peper en zout
  4. Bak de plakjes 15 minuten op 180 graden
  5. Laat ze volledig afkoelen
  6. Rooster de pompoenpitten in een pan zonder boter
  7. Snij de rode uit in fijne blokjes

Afwerking:

  1. Schik de plakjes pompoen op een bord
  2. Werk af met de feta en rode uit
  3. Strooi er enkele pompoenpitten over
  4. Werk af met een beetje olijfolie

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Carine Serlet zegt:

    Subliem!!!!!!! Dit was een succes toen ik het presenteerde bij een etentje! Een topper voor mij en de gasten. Bedankt vr de inspiratie Kris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *