Baskische kip
Hoofdgerechten, Recepten

Baskische kip

Een recept met heerlijk sappige kippenbillen en licht pikante tomatensaus. Comfort Food.

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  •  6 kippenbillen
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 groene peper, zonder zaadjes, fijngesneden
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 200 gr kerstomaatjes, in 2 gesneden
  • 150 ml kippenbouillon
  • 1/2 blik tomaten stukjes
  • 200 ml witte wijn
  • 40 ml cognac
  • olijfolie
  • kippenkruiden, peper en zout
  • witte rijst (Bosto)

Baskische kip

Werkwijze:

  1. Kruid de kippenbillen met kippenkruiden, peper en zout
  2. Verhit de olie en bak hierin de kippenbillen mooi bruin
  3. Haal de billen terug uit de pan
  4. Doe de ui, knoflook en pepers erin en bak zacht
  5. Voeg de kippenbouillon toe en schraap de aanbaksels los
  6. Voeg de tomaten stukjes, wijn en cognac toe
  7. Voeg de kippenbillen en kerstomaatjes toe, breng dit aan de kook
  8. Laat dit ongeveer 40 minuten sudderen tot de kip gaar en mals is
  9. Serveer met witte rijst

 

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *