Een recept met heerlijk sappige kippenbillen en licht pikante tomatensaus. Comfort Food.
Recept voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 6 kippenbillen
- 1 ui, fijngesneden
- 1 groene peper, zonder zaadjes, fijngesneden
- 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 200 gr kerstomaatjes, in 2 gesneden
- 150 ml kippenbouillon
- 1/2 blik tomaten stukjes
- 200 ml witte wijn
- 40 ml cognac
- olijfolie
- kippenkruiden, peper en zout
- witte rijst (Bosto)
Werkwijze:
- Kruid de kippenbillen met kippenkruiden, peper en zout
- Verhit de olie en bak hierin de kippenbillen mooi bruin
- Haal de billen terug uit de pan
- Doe de ui, knoflook en pepers erin en bak zacht
- Voeg de kippenbouillon toe en schraap de aanbaksels los
- Voeg de tomaten stukjes, wijn en cognac toe
- Voeg de kippenbillen en kerstomaatjes toe, breng dit aan de kook
- Laat dit ongeveer 40 minuten sudderen tot de kip gaar en mals is
- Serveer met witte rijst