Hoofdgerechten

Witloofrolletjes in ham

Print Friendly, PDF & Email

Deze oer-oude klassieker blijft heerlijk smaken in de winter. Serveer dit met aardappelpuree en iedereen zal smullen

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • +-4 stronken witloof(800 gr)
  • 8 plakjes beenham
  • boter
  • 75 gr gemalen kaas

Voor de witte saus:

  • 30 gr boter
  • 30 gr bloem
  • 1/2 l melk
  • 75 gr gemalen kaas

Puree:

  • 1 kg aardappelen
  • boter
  • melk
  • peper, zout en nootmuskaat

Werkwijze:

  • Verwijder het bittere hart uit het witloof
  • Smelt een klontje boter en kleur hierin het witloof aan
  • Kruid het witloof met peper en zout
  • Voeg een beetje water toe en plaats een deksel op de pot
  • Laat het witloof een 35 minuten garen
  • Haal de witloof uit de pot en hou de jus ervan appart
  • Snij de witloofrolletjes doormidden en rol ze in de ham
  • Leg de rolletje in een ovenschotel

Maak de puree:

  • Schil de aardappelen en kook ze gaar ingezouten water
  • Giet de aardappelen af
  • Voeg een klontje boter en een scheutje melk toe
  • Stamp de aardappel goed fijn en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat

Maak de witte saus:

  • Smelt terug 30 gr boter en roer er de bloem door, blijf even roeren op het vuur
  • Zet de pot even naast het vuur en voeg de melk toe
  • Plaats de pot terug op het vuur en breng dit aan de kook
  • Laat de saus even opkoken en voeg enkele lepels jus van het witloof toe
  • Kruid de saus met peper, zout en nootmuskaat en voeg de gemalen kaas toe
  • Giet de saus over het witloof
  • Strooi er de rest van de gemalen kaas over
  • Zet dit nog een 15 minuten in een oven van 180graden, zet op ht einde even de grill op

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *