Pasta met scampi, chorizo, spinazie en rode pesto
Hoofdgerechten, Recepten

Pasta met scampi, chorizo, spinazie en rode pesto

Print Friendly, PDF & Email

Pasta met scampi

Vandaag, 17 oktober is het werelddag van het verzet tegen armoede. Net zoals vorig jaar werden we door Soubry uitgedaagd om iets lekkers te bedenken met restjes uit onze kast of frigo. Wij gingen aan de slag met rode pesto, spinazie, paprika en chorizo. Met deze ingrediënten maak je van deze pasta met scampi een heerlijk verrassend gerecht. Naar eigen smaak kan je kiezen voor gewone chorizo of eerder de pikante versie. 

Nodig voor 2 personen

  • 24 scampi
  • 250 g pasta
  • 200 g verse spinazie
  • 1 rode paprika
  • 100 g rode pesto
  • 60 g chorizo
  • olijfolie
  • peper en zout

Doen

  • Kook de pasta beetgaar in gezouten water
  • Kuis de paprika, snij deze in blokjes
  • Warm een scheutje olijfolie op in een ruime pan
  • Bak hierin de blokjes paprika beetgaar
  • Voeg op het einde de spinazie toe (hou een beetje apart voor de afwerking)
  • Bak de groenten nog even verder zodat de spinazie half gaar is
  • Meng de gebakken paprika en spinazie samen met de rode pesto onder de pasta
  • Snij de chorizo in blokjes
  • Kuis en pel de scampi
  • Warm opnieuw een scheutje olijfolie op in de ruime pan
  • Bak hierin de scampi en chorizo tot de scampi gaar zijn
  • Verdeel de pasta in de borden
  • Schep er de gebakken scampi en chorizo bovenop
  • Werk af met enkele blaadjes spinazie
Pasta met scampi, chorizo, spinazie en rode pesto

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *