Ristorante Giglio - Lucca - Italië
Restaurant belevingen

Ristorante Giglio & Gigliola – Lucca – Italië

Print Friendly, PDF & Email

Ristorante Giglio

Ristorante Giglio opende in 1979 op het Piazza del Giglio in het centrum van Lucca. In de jaren 2000 vond er een generatiewissel plaats. Dankzij de energie en het enthousiasme van drie jonge chef-koks werd er nieuw leven geblazen in het restaurant. Als je leest in wat voor topzaken deze chefs eerder hebben gewerkt, dan weet je gewoon dat hier een bom van creativiteit in de keuken staat. Enkele voorbeelden zijn Sketch (Londen), Relae (Kopenhagen), RyuGin (Tokyo) & Piazza Duomo (Alba). Deze creativiteit wordt gebruikt om traditionele gerecht een moderne en eigentijdse invulling te geven.

Gigliola, Gastronomia, Pane & Vino

Gigliola is het kleine broertje van Ristorante Giglio. Deze zaak heeft voor ieder wat wils. Ze vergelijken het zelf met een oude taverne. Je kan er terecht voor een snelle lunch, een heerlijk glas natuurwijn met enkele hapjes of voor een uitgebreid diner. Op de menukaart vind je verschillende soorten charcuterie en kazen, een 5 verschillende broodjes van pizza & focaccia tot gegrilde sandwich. Daarnaast staan er een 15 tal creatieve gerecht op. Hier wordt gekozen voor kwaliteitsproducten uit de regio, klaargemaakt met wereldse invloeden.

Online reviews

Hebben jullie wel eens een restaurant bezocht dat slechte recensie krijgt online? Wij wel, en dit restaurantbezoek werd ineens één van de 10 beste etentjes ooit. We hebben het namelijk over Ristorante Giglio. Online is bijna de helft van de reviews echt slecht. Toch gaven we dit restaurant een kans. Het speelde misschien wel een rol dat een week voordien Bockie De Repper er was gaan eten. Enkele dagen later zat ook Kobe Desramaults er te dineren. Chefs als Kobe weten perfect waar je moet gaan eten en waar niet. Ons tafeltje voor de dag nadien was ineens heel snel gereserveerd. Daar hebben we geen seconde spijt van gehad. We kozen voor het 8-gangen menu en bestelden een heerlijke fles witte wijn. Enkele uren later beseften we dat deze lunch zeker in onze top 10 stond. Zo zie je maar dat die reviews online heel persoonlijk zijn. Maar die reviews zorgden er bijna voor dat we dit restaurant niet zouden bezoeken. 

Ristorante Giglio – Het menu

Bouillon van tomaat – Pasta – Nootmuskaat
Oester – Groene peper
Speltsoep – Kikkererwt – Scheermesjes

Kalfszwezerik ‘zoet zuur’ – Amandel – Wijnruit

Cacio e pepe – Spaghetti met Vin Jaune en Comté
Roomijs met gebrande room – Vijg

Lamskroon – Ragu van lam – Crostini met verse kaas en tomaat

Krokant – Crème – Chocolade
Panna cotta van honing – Ijs van zwarte sesam


Lunchtime @ Gigliola

  • Rugu van hert
  • Runderhart met wasabi & Parmezaanse kaas
  • Dimsum
  • Tiramisu

Ristorante Giglio ¦ Piazza del Giglio 2 ¦ Palazzo Arnolfini ¦ Lucca ¦ Italië
+39 0583 49 4058 ¦  info@ristorantegiglio.com

Gigliola ¦ Corso Garibaldi 17 ¦ 55100 Lucca
+39 0583 39 2818 ¦


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *